Ebo acull enguany la concentració de bandes de la Marina Alta

El dissabte a les 6 de la vesprada una de les més menudes localitats d’interior de la comarca s’omplirà de música amb passacarrers d’unes 14 bandes arribades de tota la Marina Alta., l’Agrupació Musical de Pego, una d’elles. La innovació en aquesta edició són les distintes actuacions que diferents grups de música realitzaran en les diverses places d’Ebo. L’any passat Pego va ser el poble que va acollir la Trobada d’Intèrprets de la Marina Alta, l’oratge, però no va acompanyar la diada, ja que la pluja va ser la protagonista. Malgrat que els pegolins i pegolines no van viure l’esplendor d’aquesta festa comarcal de la música, perquè finalment no es va poder realitzar l’actuació a l’aire lliure amb totes les bandes juntes, els músics si que van gaudir de la cita, ja que aquesta els permet ajuntar-se pel plaer de tocar. És una festa pròpia. El testimoni per a enguany el pren la veïna localitat d’Ebo. Allí es concentraran al voltant de 14 bandes arribades de tots els punts de la Marina Alta, com és el cas de Pego que estarà representada per l’Agrupació Musical de Pego, i totes juntes ompliran de melodies els distints carrers d’aquesta menuda població de l’interior de la comarca, com comentava el president de la Unió Musical de la Vall d’Ebo, Emilio Aragón.

La Trobada d’Intèrprets de la Marina Alta està organitzada pel Comité Comarcal de Bandes de la Marina Alta i està patrocinada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana; en aquesta ocasió, a més, en l’edició col•laboren tant l’ajuntament de la Vall d’Ebo com la Unió Musical de la Vall d’Ebo que recorda que l’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte, 20 de setembre, a les 6 de la vesprada a Ebo. El programa previst ofereix, explicava Aragón, en primer “un passacarrers banda per banda pels carrers del poble i després actuaran diferents grups eixits de les mateixes bandes. Cadascun d’ells actuarà en un plaça diferent del poble,” l’element d’innovació d’aquesta edició, que destacava el president de la Unió Musical de la Vall d’Ebo és “una manera de què els músics vegen el que han treballat els seus companys durant l’any.”

“L’objectiu és que les bandes s’ajunten” és el que puntualitzava Emilio Aragón, que alhora ressaltava que “el lloc on vas també gaudeix de veure les bandes, gaudeix de les actuacions que es fan.” D’altra banda, el president de la banda d’Ebo assenyalava que aquesta concentració “és una bona oportunitat perquè els músics es troben” perquè recordava “ser músic és molt difícil perquè tots tenim massa obligacions i representa un sacrifici perquè treballes tot l’any per a fer dos concerts i alguna actuació fora” i concloïa Aragón dient que “dies com este recompensen molt.”

614 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!