El turisme a Pego nota la crisi lleument

Durant el mesos d’estiu han acudit un 10% menys de visitants que l’any passat, una xifra que no dista molt del 6% de descens a ciutats costeres com Dénia. El descens, s’assenyala des de l’oficina de turisme, “no és tan acusat si el comparem amb els resultats del que portem d’any, situant-se la baixada en un 5%.”
Una vegada passada l’època estival és hora de fer balanços i en aquest cas ens arriba el de l’oficina de turisme de Pego, depenent de la Regiduria de Turisme. Els resultats no amaguen, com en altres localitats, la crisi econòmica que es viu extensivament en tot l’Estat Espanyol. Així les coses, el nombre de visites a Pego durant els mesos de juny, juliol i agost ha arribat fins a les 1.600 famílies, el que es tradueix en una reducció del 10% respecte a l’estiu passat. Des de l’oficina de Turisme es puntualitza que “el descens no és tan acusat si es compara amb els resultats totals de visites al municipi en el que portem d’any”, ja que en aquesta conjuntura general, la baixada “se situa en el 5%”, el que vol dir, una reducció d’uns 130 visitants menys en total.

Si parlem de mesos, agost ha estat el mes elegit pels visitants per a apropar-se a Pego, un mes que ha fet pujar les estadístiques per a deixar-les fins el punt en què s’han quedat, ja que el mes de juliol va ser un període amb una activitat més reduïda del que és habitual.

Centrant-se en les nacionalitats de les persones que s’apropen a l’Oficina de Turisme, la tendència no canvia massa respecte altres anys, ja que els turistes estrangers, en un 60% de consultes, són els que més visiten la localitat. Destaquen sobretot els anglesos, francesos i alemanys. El 40% de les consultes correspon a turistes de l’Estat Espanyol, i els que més interès mostren per Pego són els propis valencians, alacantins o castellonencs i també els residents a la Comunitat de Madrid.

Pel que més s’interessen les persones que visiten Pego és per tots els atractius turístics de la localitat i també per l’interior; així mateix pel parc natural, per les festes i les activitats d’oci que es poden practicar a l’estiu. També s’interessen per altres coses a fer i vore per la zona. Totes aquestes qüestions es poden consultar en directe acudint a la mateixa oficina de turisme o també consultant la pàgina web www.pegoilesvalls.es on s’inclouen rutes de senderisme i altres temes d’interès sobre el poble i les valls que el rodegen.

Des de l’Oficina de Turisme també es facilitat la informació, que via telefònica ha sigut transmesa pels propis empresaris, al voltant de l’ocupació als allotjaments turístics als pobles de Pego i les Valls al mes d’agost. Aquesta ha arribat a un 60% als hotels, un 35% a l’aparthotel Bellavista, un 45% d’ocupació han tingut al càmping de La Vall i un 60% a les 28 cases rurals de les valls. En relació a l’any passat aquestes xifres donen un resultat molt similar. En quant a les previsions del mes de setembre baixen al 30%, però podríem pujar degut a la reserva d’última hora de la majoria de gent.

Des de la Regiduria de Turisme es destaca la bona acollida que ha tingut entre la població autòctona i l’estrangera la guia gastronòmica que fa uns mesos va ser presentada. Una guia breu però amb aquella informació més bàsica al voltant dels elements claus en la gastronomia pegolina i de les valls i amb la inclusió de les receptes més representatives de la cuina de la zona. Un altre producte que també ha estat molt ben rebut pel públic ha estat el DVD documentals sobre Pego i les Valls on es poden veure activitats típiques del territori que encara es conserven tot i que ha disminuït la seua presència en la societat pegolina i de les Valls, tot a través del pas de les 4 estacions.


747 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!