Es presenta la candidatura de la selecció espanyola de cuina que participarà al Campionat Bocuse d’Or Europe 2012

Una candidatura en la que el cuiner pegolí Evarist Miralles, considerat el Millor Cuiner d’Espanya 2011, tindrà un gran protagonisme. La presentació de la candidatura ha estat a les 12h. a la sala polivalent del Museu de les Ciències Príncep Felip de València.
Des què Evarist Miralles fos considerat Millor Cuiner d’Espanya 2011, el passat 13 d’abril de 2011, en el XIII Campionat d’Espanya de Cuiners, dins el XXV Saló Internacional del Club de Gourmets de Madrid no ha parat de rebre reconeixements i, sobretot, de treballar. Hem recuperat unes declaracions d’aquell moment i, per al Campionat d’Espanya Evarist Miralles i el seu ajudant David Vizcaino, havien passat entrenant 5 mesos sense descans. Ara aqueix entrenament és ingent.

De fet, en un mur recentment creat a Facebook per a seguir la candidatura d’Evarist Miralles, una de les entrades assevera: “entrenant dur, pensant, creant i dipositant moltes il•lusions en açò…”. I és que aquell premi de Millor Cuiner d’Espanya 2011 duia aparellada la participació en el Bocuse d’Or Europe 2012 i en el Bocuse d’Or Mundial de 2013. El Bocuse d’Or és l’esdeveniment gastronòmic més important del món, en paraules del propi Evarist Miralles, “les Olimpíades de la Cuina”.

La tercera edició Bocuse d’Or Europe 2012 se celebra el pròxim mes de març a Brussel•les, més concretament del 18 al 21 de març, en el marc del Saló Horeca Life que tindrà lloc al Palau d’Exposicions Brussels Expo, a Bèlgica.
Per certificar que aqueixa data està cada vegada més pròxima, aquest migdia la consellera de Turisme, Cultura i Esport, Lola Johnson, ha presentat, a la Ciutat de les Ciències Príncep Felip, la candidatura de la selecció espanyola de cuina que participarà en el campionat BOCUSE d’OR EUROPE 2012, formada pel pegolí Evarist Miralles, el seu ajudant de cuina, de Borriana, Carlos Monsonís, Paco Roncero, capità al front de la selecció espanyola i el prestigiós Ricard Camarena.

Aquest campionat suposa un important trampolí per a les carreres de molts jóvens cuiners participants. Participen un total de 20 països europeus: Alemanya, Itàlia, República Txeca, Bèlgica, Finlàndia, Luxemburg, Regne Unit, França, Noruega, Rússia, Dinamarca, Hongria, Països Baixos, Suècia, Islàndia, Polònia, Estònia, Suïssa, Espanya i Bulgària. D’aqueixos 20 participants només 12 podran passar a la final i optar al Campionat Mundial Bocuse d’Or 2013 que se celebrarà a Lió, a França.

Per a preparar-lo Evarist Miralles i Carlos Monsonís es passen jornades d’entre 12 i 13h. diàries tancats a la cuina -cuines com la del CDT de Dénia o Gandia- per tal repetir i repetir la preparació dels plats que hauran d’elaborar a Brussel•les, ja que el temps en el concurs és limitat, tant com l’espai o el material a utilitzar, el que comporta que l’execució de cada moviment ha de ser perfecta i precisa.

En aquesta ocasió, com ja fera Evarist Miralles amb David Vizcaino al Campionat de Cuiners d’Espanya, aposten pels productes valencians per a elaborar les receptes obligatòries.

Si Evarist Miralles i el seu equip, per alguna d’aquelles, guanyara el Bocuse d’Or Europe 2012 el pegolí té clar que “s’incrementaria el turisme gastronòmic que vinguera a les nostres costes” pel prestigi del certamen. La selecció espanyola participarà en nové lloc, just després de la selecció francesa.

668 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!