Dijous vaga d’estudiants a l’IES Enric Valor de Pego

Ho anunciava el Consell de Delegats de l’institut pegolí a través d’un comunicat de premsa. Amb aquesta vaga l’estudiantat pretén mostrar la màxima discordança amb les retallades que s’han efectuat en l’àmbit de l’educació i que s’efectuaran pròximament. La vaga està convocada pel Sindicat d’Estudiants a tot el País Valencià.
Érem sabedors i sabedores que divendres els estudiants de Primària i Infantil de les escoles públiques de Pego no eixiran a fer la tradicional desfilada de Carnestoltes, sinó que es manifestaran en contra de les retallades del Consell en matèria educativa. Una manifestació organitzada per les AMPA dels tres col•legis del municipi i de l’IES Enric Valor. Eixiran a les 17h., cadascú de la seua escola i confluiran a la Plaça de l’Ajuntament.

Un dia abans d’aquesta convocatòria, és a dir, demà dijous, 16 de febrer, l’estudiantat ha decidit fer vaga. Una vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants a tot el País Valencià i que afecta sobretot Secundària i Universitat. A Pego el Consell de Delegats de l’IES Enric Valor s’ha sumat a aquesta vaga que “pretén mostrar la màxima discordança amb les retallades que s’han efectuat en l’àmbit de l’educació i que s’efectuaran pròximament.”

En el comunicat de premsa el Consell de Delegats expressa que “el saber no és un do que podem nàixer tenint o no, sinó un procés en el que ens hem de formar i lluitar per ser competitius. Al respecte no ens ajuda l’augment de rati en les classes, la no cobertura de les baixes dels docents,…” No obstant, són conscients que “Hem de pensar en el futur, comprenent també, per suposat, la situació econòmica actual, però sense atemptar contra l’educació de qualitat”. I és per això que, “Per tal de protestar obertament per aquestes mesures prenem la decisió esmentada de recolzar la ‘vaga’ del Sindicat d’Estudiants”.

Detallen que “la duració de la no assistència a classe serà d’una jornada lectiva (de 8h del matí a 15h de la vesprada)”. També expliquen que la decisió va estar aprovada el passat dilluns, 13 de febrer, en una reunió extraordinària, pel “conjunt de delegats de manera unànime”. Decisió que va ser comunicada a l’alumnat el mateix dia.
685 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!