Es presenta a Pego, ‘ Sis contes i una novel•la incerta’ de Jovi Lozano-Seser

L’acte té lloc demà dijous, a les 8 de la vesprada, a la Casa de Cultura de Pego amb la presència del jove autor d’Ondara i l’escriptor i catedràtic de l’IES Enric Valor de Pego, Tomàs Llopis. El llibre és un recull de sis contes i una novel•la que conta com es crea una novel•la. Jovi Lozano-Seser és llicenciat en Comunicació Audiovisual i està especialitzat en l’ús de la llengua als mitjans de comunicació i d’expressió cultural. Actualment exerceix el periodisme cultural com a responsable de comunicació de la Macma.
Si l’altre dia la Casa de Cultura de Pego presentava el catàleg d’escriptors i escriptores de Pego, una mostra de la fecunditat literària del nostre poble, demà dijous acull la presentació d’un jove escriptor de la Marina Alta, més concretament d’Ondara. Es tracta de Jovi Lozano-Seser, qui presenta el seu llibre ‘Sis contes i una novel•la incerta’ demà dijous a les 8 de la vesprada al saló d’actes de la Casa de la Cultura. Una aportació més a la commemoració dels 75 anys de la Biblioteca Pública Municipal.

Josep Vicent Lozano-Seser, va nàixer a Ondara l’any 1979. És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i està especialitzat en l’ús de la llengua als mitjans de comunicació i d’expressió cultural. Actualment, Lozano-Seser exerceix el periodisme cultural en la seua tasca com a responsable de comunicació de la Macma.

La seua producció literària, iniciada a la dècada dels noranta, està centrada en el gènere de narrativa curta com demostren els nombrosos guardons que ha rebut l’escriptor durant eixe període, entre els que destaquen el Premi Josep Pla de Narrativa Curta de Palafrugell (1996) o el Premi Jocs Florals de Torroja del Priorat (1997).

Durant l’any passat, a més, va rebre altres distincions, com són el Premi Felipe Ramis de La Vila Joiosa, pel seu conte ‘Una vida en l’hora de Marwan Chamut’, o el XIV Premi Ifach de Narrativa de Calp, per la seua novel•la breu ‘Esbós per a una improbable novel•la històrica’. Dos narracions que s’inclouen en el llibre que demà per la vesprada es presenta a la Casa de Cultura de Pego, ‘Sis contes i una novel•la incerta’, d’edicions 96.

Però el reconeixement literari per a Jovi Lozano-Seser no es queda ahí perquè enguany ha rebut una altra distinció, el Premi de l’IVAJ ‘La Joventut escriu en solidari’ amb el relat ‘Mali’. També ha guanyat el Premi Curts de Guardamar del Segura per l’obra ‘La veu de consciència (parla més alt que la veu de l’experiència)’, el I Premi de Narrativa Vila de Xaló per l’obra ‘Satsuko’, el Premi de Narrativa en valencià dels Jocs Florals de Paterna amb el conte ‘Balcànic’, així com un doble guardó als Premis Solstici 2010 de Manises, en la categoria de Narrativa per ‘Àgatha contra les darreres fulles de la tardor’ i de Poesia amb el primer recull poètic que l’autor realitzar, ‘Les illes perpètues (Poemes 1996-2009)’. Per últim, Jovi Lozano-Seser guanya en 2010 el Premi de Narrativa Soler i Estruch de Castelló de la Ribera amb l’obra ‘Efectes Secundaris’, obra que serà publicada en 2011 per Edicions del Bullent.

Així veiem com de prolífic és aquest autor d’Ondara que dijous presenta a Pego un dels seus reculls de relats curts, ‘Sis contes i una novel•la incerta’, un recull que el propi Jovi Lozano-Seser explica que és important perquè les set històries que inclou “no solament fan referència a set etapes diferents de la meua vida com a escriptor, sinó que també tenen a veure amb la meua vida en general”.

Sobre aquesta obra, la persona encarregada de presentar-la a Pego, l’escriptor i catedràtic de l’IES Enric Valor, Tomàs Llopis, explica que “com el seu títol indica, és un recull de sis contes i una novel•la que en realitat és una crònica de com s’escriu una novel•la” Així, “en el llibre hi ha, diguem, tota l’evolució de Jovi Lozano com a escriptor”. “Es veu com als 13-14 anys ja escrivia contes molt ben escrits, amb un llenguatge ja molt calculat; en una segona etapa, molt recent, té un estil molt més irònic i amb una major presència d’una trama narrativa molt ben feta”. Pel que fa a la novel•la incerta, segons Tomàs Llopis, “realment és una joia plena d’ironia, una ironia sobre els escriptors, sobre el món editorial, sobre els plagis…” “En fi –conclou Llopis- tota aquella cosa que incloem, però que realment no sabem com funcionen aquestes coses”.

‘Sis contes i una novel•la incerta’ de Jovi Lozano-Seser es presenta dijous, 16 de desembre, a les 20 hores, al saló d’actes de la Casa de Cultura de Pego.
575 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!