Es presenta a Alacant la culminació del projecte de recuperació de l’arròs bombó produït al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva

Un projecte que, avancen des de ASAJA Alacant, la Diputació i l’empresa pegolina Pego Natura, «ha conclòs amb èxit», el que significa que s’ha recuperat una varietat d’arròs autòctona que no es cultivava des de fa més de mig segle. A partir d’ara «comença el seu llançament comercial» partint de la base que «s’han triplicat els nivells de producció i s’han aconseguit 6.000 quilos» en l’última collita, la de 2017.

foto arros bomboEl projecte per a la recuperació de l’arròs Bombó impulsat per la Diputació d’Alacant, ASAJA-Alicante, i l’empresa Pego Natura, ha conclòs amb èxit. Això significa que la s’ha aconseguit recuperar este cultiu autòcton i excepcional del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, que va desaparèixer fa més de mig segle. L’arròs bombó és una varietat d’arròs amb un elevat valor culinari que contribuïx a la diversificació de la dieta Mediterrània.

A partir d’ara comença una segona fase del projecte no menys ambiciosa, la de començar el seu llançament comercial. De moment ja s’ha aconseguit «triplicar els nivells de producció, superant les xifres inicials del projecte, aconseguint 6.000 quilos» en l’actual collita, segons informen els promotors del projecte. Això vol dir que els 8 grups arrossers de Pego podran cultivar la varietat bombó. La Diputació d’Alacant, Asaja Alacant i Pego Natura són optimistes i asseguren que «cada vegada estem més prop de què el 100% de la superfície agrària útil de Pego es destine a esta varietat, tornant la tradició arrossera a esta singular terra».

Demà dimarts, 14 de novembre, es presenta a la Sala d’Exposicions del Palau Provincial de la Diputació d’Alacant la culminació d‘este projecte en les II Jornades Arròs Bombó.

A les 11.00 hores, es farà una roda de premsa en què s’atendrà als Mitjans de comunicació i en la que intervindran; Eladio Aniorte, president d’ASAJA Alacant; Cèsar Sánchez, president de la Diputació d’Alacant; i Kiko Moya, cap de cuina del restaurant L’Escaleta (2 estrela Michelin).

Després de la roda de premsa, a les 11.30 hores, començarà la II Jornada Arròs Bombó amb una taula redona en què intervindran, en la seua presentació Cèsar Sánchez, President de la Diputació d’Alacant i Eladio Aniorte, President ASAJA Alacant. I després hi haurà ponències d’unes 15 minuts per exposar diferents aspectes sobre el projecte amb el següent ordre:

II jornada arros bombo11.45h | Resultats II fase projecte de recuperació de la varietat autòctona arròs bombó de la Marjal de Pego-Oliva.

  • Vicent Dominguis. Enginyer Tècnic Agrícola. Pego Natura

12.00h | La marca Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana. Productes agrícoles sostenibles per a un consumidor exigent.

12.15h | La cuina de l’arròs, plat de referència per a la restauració alacantina.

12.30h | L‘arròs bombó, una varietat autòctona privilegiada per a l’alta cuina.

  • Kiko Moya. Cap de Cuina del Restaurant LEscaleta. 2 Estreles Michelin.

12.45h | Clausura.

  • Enrique Moll Briones. Alcalde de Pego.

13.00-14.00h | Degustació d’arròs bombó
Lloc: jardins de la diputaci
ó.

 

1698 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!