Pego es concentra de nou contra la violència masclista

Esta vegada per a rendir un minut de silenci a la memòria de la xiqueta de 2 anys que presumptament va ser assassinada ahir per son pare a Alzira mentre sa mare era fora de casa.

20171113_120227Pego s’ha concentrar una vegada més per condemnar la violència masclista. Divendres passat ho va fer per condemnar l’assassinat de Jessica comés pel seu exmarit davant el seu fill de 4 anys. Hui ho ha fet per condemnar l’assassinat d’una xiqueta de 2 anys per part de son pare, que, tot i que encara no s’ha confirmat, apunta a què es tracta d’un nou cas de violència masclista, en este cas exercit a través de l’assassinat de la filla.

Si es confirma el cas, es tractaria de la huitena xiqueta que ha sigut assassinada a mans de son pare o les parelles o exparelles de les seues mares. La xifra més alta de menors víctimes de violència de gènere des què es registres estos crims, l’any 2010, segons les dades provisionals oficials.

El Pacte d’Estat de Violència de Gènere signat el passat mes de setembre per tots els grups polítics inclou que es considere víctimes de violència masclista les mares els fills i les filles de les quals hagen estat assassinats i assassinades per les seues parelles o exparelles, perquè tinguen accés a l’assistència, ajuda i protecció prevista en la legislació.

Els companys i companyes de Ràdio Alzira ens han explicat que hui Alzira s’ha aturat a les dotze en repulsa pel terrible crim ocorregut ahir a la ciutat. Un home de 26 anys, presumptament, va degollar la seua filla de 2 anys en el seu domicili, el número 12 del carrer Pare Castells d’Alzira. El pare, d’origen Romanès, es va tirar, tot seguit des del segon pis, va caure sobre el vidre d’un vehicle fent-se tan sols lesions lleus i va ser detingut després de passar per l’hospital.

La mare de la xiqueta, va ser traslladada en ambulància a l’Hospital d’Alzira a causa d’un atac d’ansietat, ja que en el moment de l’assassinat no es trobava a casa i van ser els agents policials els que la localitzaren i comunicaren la fatal notícia. La Policia Judicial va estar més de quatre hores en l’interior de l‘habitatge recollint proves fins l’arribada del jutge i la retirada del cos sense vida de la xiqueta. Està previst que el parricida passe hui a disposició judicial.

El Govern local ha decretat un dia de dol així que les banderes onejaran a mig pal al llarg de tot el dia de hui. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha lamentat este terrible succés i ha alenat a la població a superar entre tots i totes esta xacra social que és la violència de gènere.

Diego Gómez ha assegurat que no hi havia cap denúncia per maltractament i que l’àrea municipal de Serveis Socials “atendrà les necessitats de la família de la xiqueta a partir d’ara”.

1635 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!