Es detecta a Pego l’estafa de l’estampeta

Els estafadors han rebuscat en el calaix dels records i han extret la famosa i antiga estafa de l’estampeta. L’estafa es detectava a Pego divendres. La Policia Local està avisada i recomana que si algú és víctima d’aquesta estafa o es testimoni indirecte de la mateixa, done compte.
Vivim temps convulsos econòmicament parlant i, si abans d’entrar oficialment en crisi ja s’han produït episodis d’estafa a Pego, siga de la revisió del gas, del comptador de la llum, de l’aigua o de publicitat en una revista d’Hisenda. Ara els estafadors tornen a les estafes més bàsiques. Més concretament a l’estafa de l’estampeta i l’actuació la representen al peu de lletra, ja que en buscar-la a internet hem trobat aquesta descripció de l’estafa:

“La víctima és abordada per un estafador amb suposades escasses facultats mentals (el panoli). El panoli porta amb si un sobre ple de bitllets, als que no dóna cap importància, tractant-los com estampetes. Llavors entra en escena un segon estafador (el llest), que convenç la víctima perquè junts enganyen el panoli oferint-li una xicoteta quantitat de diners per les seues estampetes. Després d’entregar els diners, la víctima rep el sobre, però quan l’obri, en compte de trobar-se els bitllets, troba retalls de paper, ja que han fet el canvi de forma imperceptible per a la víctima (requerix d’una certa habilitat). Per a eixe moment, els estafadors ja estan massa lluny, i la víctima ha perdut el seu diners”.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que a Pego l’estafa la protagonitzen una parella de dona i home que parlen castellà. Ella es fa la desorientada. Està buscant el col•legi San José, que li han dit que està enfront de l’estació. Allí ha deixar les estampetes. En mostrar-li-les a la víctima és quan trau el feix de bitllets de 50 euros, bitllets suposadament falsos. En el moment en què està mostrant els bitllets a la víctima és quan apareix l’home que va a obrir un cotxe aparcat i que, mira tu per a on, s’interessant per si necessiten ajuda. Aleshores la dona desorientada li conta el mateix que li ha relatat a la víctima i ell li suggereix a la víctima de comprar-li, les suposades estampetes, a la dona i deixar-les ells mateixos al lloc indicat. Si la víctima accedeix, serà estafada.

La Policia Local ja ha sigut avisada d’aquesta estafa que s’està produint a Pego. El regidor de Seguretat Ciutadana recomana que si qualsevol persona la pateix o és testimoni indirecte de la mateixa, cal que alerte la Policia perquè puga actuar.
852 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!