Pego centralitza l’oficina tècnica i administrativa del Parc Natural de la marjal

Fins a fa ben poc Pego acollia l’equip de promoció, investigació i treball tècnic i Oliva l’oficina administrativa. Actualment ambdós àrees s’ubiquen a Pego després que, segons ha denunciat el BLOC-Compromís d’Oliva, l’alcaldessa de la localitat veïna, enviara una carta a la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient sol•licitant a la Generalitat que, “amb la major brevetat possible”, traslladara a un altre lloc l’oficina administrativa del parc natural fins ara al Centre Social Sant Francesc d’Oliva.
La notícia que abordem la coneixíem, confessem-ho, per la publicació del diari Levante. Ha de veure amb l’oficina administrativa del parc natural que comparteixen Oliva i Pego, la marjal; una oficina que des de la declaració de l’aiguamoll com a Parc Natural ha estat ubicada al Centre Social Sant Francesc d’Oliva arrel d’un acord entre la Conselleria de Medi Ambient i l’aleshores alcalde popular oliver Enrique Orquín; i que ara ha sigut trasllada a Pego.

Aquesta oficina administrativa permet a la Conselleria oferir a la ciutadania gestions relacionades amb l’adquisició de terrenys, transmissions, tramitació de subvencions per a les zones de “no cultiu” o permisos del parc per a obres en l’entorn de la marjal.

Ens assabentem d’aquest canvi d’ubicació perquè el portaveu del BLOC d’Oliva, David González, ha fet una denuncia pública del trasllat de l’oficina a Pego. González ha lamentat que Oliva haja perdut aquesta oficina “com a conseqüència de l’exigència de l’alcaldessa d’Oliva, Chelo Escrivà, a la Conselleria, que ha reclamat urgentment el despatx cedit, sense oferir cap alternativa”. El portaveu del Bloc ha assenyalat que Oliva “no està per a perdre serveis d’altres administracions sinó al contrari, per a recuperar més i augmentar la seua centralitat com a ciutat”.

David González ha demanat a Escrivà que “rectifique la seua decisió”, i si és impossible ubicar el despatx en el centre social, que oferisca alternatives a la Conselleria. No obstant, tot apunta a que el trasllat de l’oficina a Pego esdevindrà permanent, ja que l’Ajuntament de Pego sí que ha cedit dependències per al Parc Natural, ubicades junt a les ja existents de l’equip tècnic i investigador, al primer pis del c/ Llavador, nº5.

Davant la denúncia del BLOC-Compromís, l’alcaldessa d’Oliva, Chelo Escrivà, va revelar ahir el que, atenent a les seues paraules, és una falsificació de document públic amb la capçalera i el segell de l’Ajuntament d’Oliva que porta el seu nom i la seua firma. El foli, que el dimarts va remetre el grup del Bloc-Compromís, és una carta amb registre d’entrada en la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient en què l’alcaldessa sol•licita a eixe departament de la Generalitat que, “amb la major brevetat possible”, trasllade a un altre lloc l’oficina administrativa del parc natural de la Marjal de Pego-Oliva, situada en el centre social de Sant Francesc, perquè l’ajuntament considera necessari recuperar eixe espai.

El Bloc-Compromís va atribuir a eixa suposada petició de l’alcaldessa al fet que la Generalitat haja decidit deixar a Oliva sense oficina del parc natural, traslladant totes les gestions a la veïna localitat de Pego.

L’alcaldessa va assenyalar que eixa acusació, junt amb l’enviament de la carta suposadament falsificada, representen un “assetjament” del Bloc cap a la seua persona, i va afegir que “ni reconec l’escrit ni la firma de la carta” revelada. Chelo Escrivà va preferir no fer més comentaris, però sí que va aclarir, en declaracions al diari Levante, que no passa per la seua ment presentar una denúncia per falsificació de document públic i d’usurpació de la identitat d’un càrrec institucional.
650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!