Entrem en el zenit de les Festes de Moros i Cristians de Pego

Esta vesprada nit, Entradeta i Ambaixada-Parlament amb la Filà Coscolls com a organitzadora de l’escenografia i guió de ‘De l’Exili i del Silenci: les veus invisibles‘. Dissabte de vesprada-nit Entrada Cristiana amb el boato de la capitania, la filà cristiana Albardins i diumenge, per tancar les festes, entrada mora.

Este matí, ennuvolat, ha permès fer una diana sense massa calor. La quarta diana que es s’inclou durant la festa de Moros i Cristians de Pego, fora de la programació oficial, ja que va ser iniciada per l’Ha-gamba-Musa i Feixcus en 2015 i 2016, respectivament. Enguany desfilen amb nou recorregut i amb una filada més participant, Ha-Ben-Sahïnes. La plaça del Mercat, la plaça de l’Ajuntament i el Pla de la Font han estat els tres escenaris escollits per arrancar.

D’altra banda, hui després de recuperar-se del ball de capitania, totes les filades tindran el pensament en l’Entradeta i l’Ambaixada-Parlament. Esta s’iniciarà a les 20.00 h. Les tropes es concentraran en la Creu de Sant Miquel, per a desfilar pels carrers Sant Miquel, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí fins Pla de la Font on la filà Ambaixadora, Filà Coscolls, posarà en escena l’Ambaixada-Parlament.

Una ambaixada que la filà Coscolls ha preparat “amb moltes ganes, esforç, treball i dedicació conjuntament amb l’Escola de Teatre de Pego i que porta per títol “De l’Exili i del Silenci: les veus invisibles””. Fa quasi un any que la preparen. Asseguren que els dimecres «s’han convertit en un ritual i, un rere l’altre anàvem muntant tallers de costura, de manualitats, fent vídeos tutorials, assajos» i, a mesura que anava apropant-se la data, anaven apareixent els «nervis, alegries, disgustos», però hi destaquen des de la Filà Coscolls, que es queden en el fet que «ens hem unit més si calia del que ja estàvem». Conclouen que són «una gran família i junts hem treballat perquè l’ambaixada tinga personalitat i poder escoltar el que mai ens han contat».

Al llarg de la nit, hi haurà revetlles en les diferents càbiles. Us podem avançar que a la càbila dels Coscolls actua el Trio Stars. A la càbila de les Templàries, tindran la discomòbil Espai Musical. A la càbila dels Feixucs, actuació de Blat i després discomòbil. A la càbila dels Alaçadrach, discomòbil amb DJ Cotxero i a la càbila de La Gamba, actuació de Los Cabriolets.

Hem de dir que, amb l’inici de les Festes de Moros i Cristians, torna la reconquesta del vidre a Pego. Des d’ahir i fins l’1 de juny una ecopatrulla visitarà totes les filades per descobrir com va el volum de reciclatge de vidre amb l’objectiu que «les festes de Moros i Cristians siguen més sostenibles». Una campanya que ja fa uns anys llança Ecovidrio i la Generalitat Valenciana, junt amb la regidoria de Residus.

Els filades enguany poden participar en un sorteig en què poden guanyar un miniglú i un lot de productes de la terra, sempre que seguisquen els següents passos:

1- col·locar en un lloc visible l’adhesiu personalitzat de la Reconquesta del Vidre

2- Arreplegant i retornant el poal que presta Ecovidrio

3- Utilitzant correctament el poal, és a dir, dipositant en ell només envasos de vidre.

4- Fotografiant-se al costat de l’ecopatrulla reciclant vidre.


Pel que fa a la programació que vindrà:

Dissabte, 30 de juny

A les 20.30 h. ENTRADA CRISTIANA.
Concentració en l’encreuament de l’Avinguda de Fontilles amb Carrer Sant Rafel, per a desfilar pels carrers Sant Rafel, Plaça Franciscanes de la Puríssima, Carrer Poeta Lorente, Carrer Major, Plaça del Ajuntament, Carrer Ecce-Homo, Carrer Capità Cendra, Carrer Sant Jaume, Carrer Sant Agustí, Pla de la Font, Passeig Cervantes per l’esquerre fins l’encreuament amb el Carrer Pere Sala.

Ordre d’eixida:
Banderí Junta Central i banderes mora i cristiana.

Bàndol cristià: FILÀ ALMOGÀVERS, FILÀ INQUISIDORS, FILÀ TEMPLARIES, FILÀ ALGARADES, FILÀ CONQUERIDORES, FILÀ ALBARDINS CAPITANIA 2018.

A la mitjanit… BALL DE MOROS I CRISTIANS al Poliesportiu Municipal Cervantes, amb l’orquestra PEOPLE i la discomòbil d’animació de la Discoteca Bacarrá.

Diumenge, 1 de juliol

A migdia, Cercavila informal de totes les filades pels carrers del poble, fins concentrar-se cap a la 1h, a la càbila de la Filà Capitana ALBARDINS al Carrer Dénia, on s’oferirà una Pallorfà Popular.

A les 20.30 h. ENTRADA MORA.
Ordre d’eixida:
Banderí junta central i banderes mora i cristiana.

Bàndol moro: FILÀ COSCOLLS ambaixadora 2018, , FILÀ AL-HAGAMBA-MUZA, FILÀ FEIXUCS, FILÀ ALAÇDRACH, FILÀ HA-BEN-SAHINES, FILÀ AL-GARRAPETS, FILÀ BEDUÏNES.

1833 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!