Pego i Bonoua signen el conveni d’agermanament amb el Carnestoltes com a eix d’unió

El carnestoltes de Popo, de màscares, se celebra el diumenge després de Pasqua i rep la visita d’entre 2 i 5 milions de persones durant 2 setmanes de festa. L’alcalde de Pego explicava que s’ha començat l’agermanament pel carnestoltes, però la idea és ampliar l’intercanvi.

Dissabte, les autoritats locals de Bonoua van ser testimonis de l’Entrada Cristiana. Malgrat l’ajornament que no els ha permès va poder gaudir del dia del patró de Pego, les autoritats de la ciutat africana de la Costa d’Ivori, van poder conèixer les festes de Moros i Cristians. Dissabte, en acabar de passar el boato de la filà Capitana, Albardins, Ràdio Pego entrevistava l’alcalde de Bonoua, Johnwan Teke Norbert, qui explicava que el Carnestoltes de Popo, que vol dir Carnestoltes de Màscares, se celebra el diumenge després de Pasqua. A més, informava que durant dos setmanes reben entre 2 i 5 milions de persones. Són dos setmanes comercials, gastronòmiques, culturals i turístiques.

L’organització recau en un Comissariat General, elegit per l’alcalde, que té un mandat de tres anys. Lamentava que, per raons diplomàtiques este Comissariat General del Carnestoltes de Popo no ha pogut visitar Pego, tot i que estava previst que ho fera junt amb la delegació de la Costa d’Ivori. No obstant això, avançava que «l’any que ve ell estarà ací i amb un grup de gent de l’organització del Carnestoltes que participarà» en els Carnestoltes pegolins.

Comentava l’alcalde de Bonoua, Johnwan Teke Norbert, que l’agermanament amb Pego suposa un intercanvi «socioeconòmic, de doble direcció, de donar i rebre». Un agermanament per «intercanviar cultures». Alhora també desitja que l’intercanvi «s’estenga al jovent» i, en general, confia que la cooperació servisca per «conèixer-nos».

Este matí, passades les 10, se signava el conveni d’agermanament al despatx d’alcaldia entre l’alcalde de Bonoua i l’alcalde de Pego. Prèviament, Enrique Moll, explicava a Ràdio Pego que feia ja tres anys que s’estava estudiant la possibilitat d’agermanar-se. I és que van rebre «l’oferta de Marino Martín-Loeches, i vam estar intentant-ho, però vam tindre molts problemes i pareix que és molt complicat poder eixir de Costa d’Ivori amb els visats» i confessa l’alcalde de Pego que «en un primer moment es va descartar la idea perquè no ens va parèixer que era gent molt seriosa la que venia». En esta ocasió, ampliava Enrique Moll, «es va plantejar d’una manera diferent i han vingut l’alcalde de Bonoua, el governador civil, el delegat de turisme de Costa d’Ivori, el president del que ací seria Loterías y Apuestas del Estado, que és l’empresa que patrocina el viatge».

La visita de la representació de Costa d’Ivori ha aprofitat el viatge per a no només signar l’agermanament amb Pego, sinó també per a signar convenis de col·laboració amb els Hospitals Marina Salut i San Carlos, a la Marina Alta o amb la ONG Amor en acció pel món de Borriana. A més, també volien parlar amb les autoritats de Dénia i el Comissionat de la Ciutat Gastronòmica de la Unesco per dos ciutats d’allà, Yamousoukro i Sinfra, tenen intenció d’optar també a Ciutat Gastronòmica per la Unesco.

La idea de l’Ajuntament de Pego és «agermanar-nos amb el Carnestoltes, però és una finestra per a ampliar les col·laboracions» i com a exemple l’alcalde de Pego posava la vinguda d’un equip de futbol o que vaja un equip de botànics i de graduats en Medi Ambient per estudiar el tipus de fauna d’allí. Concloïa Enrique Moll que «no estem tancats a cap tipus d’iniciativa que puga haver des de Costa d’Ivori o des de Pego».

 

1861 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!