Enrique Moll serà investit alcalde demà

Compromís per Pego ha confirmat aquest matí en un comunicat que no ha pactat ni han el PSPV-PSOE ni amb el PP i que demà votarà el seu propi candidat, Víctor Climent. I, per part seua, el cap de llista dels populars, Ferran Gonzàlez, ha manifestat a través de les xarxes socials que en el ple d’investidura de demà el seu partit respectarà la llista més votada. Així, el candidat socialista, Enrique Moll, rebrà de nou la vara d’alcalde i tornarà a governar en minoria.

Socialistes Pego feia ahir comunicat per anunciar que no han arribat a cap acord ni amb Compromís, ni amb el PP, perquè pensen governar en minoria. Diuen que «atenent els resultats de les recents eleccions municipals» troben que la seua candidatura «mereix ser l’escollida per a formar l’equip de govern». Continuaran governant minoria, com han fet en la legislatura que finalitza hui i mantenen que apostaran «pel diàleg i el respecte amb les altres forces polítiques».

“ESTEM OBLIGATS A DEBATRE TOTES LES QÜESTIONS”

Els socialistes reconeixen que com a govern en minoria estan obligats «a debatre totes les qüestions (per menudes que siguen)», la qual cosa consideren precisament, l’essència de la democràcia.

Segons indiquen, s’han reunit amb el Partit Popular i Compromís per a traslladar-los la seua decisió i de cara a la investidura, deien ahir, esperaven que els populars «respecten els resultats i deixen governar a la força més votada». I de Compromís esperen «que complisquen l’acord en l’àmbit autonòmic per a facilitar i donar prioritat a governs d’esquerres, als governs de progrés».

Doncs, bé, Compromís s’ha manifestat hui i assegura que no ha arribat a cap acord amb ningú per tal de fer alcalde a Víctor Climent. Però, demà els quatre regidors valencianistes votaran al seu cap de llista.

Afirmen que han tingut només una reunió amb el PSOE, tot i estar aquestos obligats «a negociar amb la resta de partits per a tindre un govern estable durant tot el mandat».

“NO ENS DEIXAREM SUBORNAR”

En el comunicat, Compromís indica que només ha tingut una reunió amb el PSOE i que aquests com a contrapartida al seu suport els han oferit «únicament sous públics a alguns dels nostres regidors i alguna delegació secundària sense formar part del govern». Cosa que la coalició considera «inacceptable i irresponsable». Afegeixen, a més, que no estan en política «per un sou públic», per millorar les seues vides, sinó «per millorar la vida de
la gent de Pego». I conclouen que no es deixaran «subornar per molt diners que ens oferisquen”.

El que volen, afirmen en el comunicat, és «formar un govern de majoria, estable i amb polítiques progressistes, trencant la dinàmica de mandats consecutius del PSOE governant amb la dreta». Però, enfront, -asseguren-, es troben «amb un PSOE que vol continuar treballant pels seus propis interessos, posant en dubte la
governabilitat de l’Ajuntament en els pròxims 4 anys».

Per tots aquestos motius, Compromís exposa que no pot donar suport a la candidatura d’Enrique Moll i que demà votaran al seu candidat, Víctor Climent Vidal, « tot i saber que és molt difícil que isca elegit» perquè no han «formalitzat cap acord d’investidura amb cap altra formació política».

Per últim, els valencianistes s’han compromés a «treballar des del minut zero després de la investidura del dissabte dia 17 per a constituir un govern estable i fort per a l’Ajuntament de Pego». I, rematen manifestant en l’escrit que «Com que el PSOE ha abandonat la seua responsabilitat de garantir la governabilitat, treballaran per fer-ho ells possible utilitzant tots els instruments i opcions disponibles».

EL PP RESPECTARÀ LA LLISTA MÉS VOTADA

D’altra banda, Ferran Gonzàlez ha assegurat en les xarxes socials que el PP respectarà demà la llista més votada i estarà a l’oposició «treballant per als 1.688 pegolins i pegolines que ens han votat i els que no». A més a més, el popular ha assenyalat que el seu partit farà oposició «pensant en el bé del poble i de les persones».

El ple extraordinari per a la constitució de la nova corporació tindrà lloc demà dissabte, a les onze i mitja del matí al saló de plens de l’Ajuntament de Pego. En primer lloc es constituirà la mesa d’edat davant la qual s’hauran d’acreditar els regidors i regidores electes. També es procedirà als juraments i promeses del càrrec per part dels edils i, finalment, l’elecció de l’alcalde i la seua promesa o jurament.

La sessió es podrà seguir en directe a través de Ràdio Pego, en el 107.8 de l’FM i també en el nostre web www.radiopego.com. A més a més, es podrà visionar en el canal de Youtube de l’Ajuntament de Pego.

643 Visites
Hola!!