Constituïda la nova corporació de Pego amb Enrique Moll de nou al front

Dissabte se celebrava el ple de constitució de la nova corporació municipal, en el qual Moll aconseguí tornar a alçar la vara de comandament. I tal com havia anunciat, el grup socialista governarà en minoria també en aquesta legislatura.

La sessió extraordinària de dissabte va començar amb la constitució de la mesa d’edat, que va estar formada per Enrique Moll com a regidor de major edat i Paula Orihuel com l’edil més jove de la corporació. Tots els 17 regidors i regidores del PSOE, PP i Compromís van presentar les seues credencials i prometre o jurar el seu càrrec davant la constitució.

La bancada del Partit Socialista està formada per: Enrique Moll Briones, Raül Tamarit Ceresola, Laura Castellà Sastre, Josep Mengual Femenia, Anna Llopis Aparisi, Ricardo Sendra Garcia, Juan José Arbona Escrivà i Paula Orihuel Espinós.

Els regidors i regidores del Partit Popular són Ferran Gonzàlez Ferrando, Ana Ortolà Briones, Javier Gascó Boronat, Marta Gosp Ortolà i Antonio Ferrando Puchol.

I, per últim, els regidors i regidores de Compromís per Pego són Víctor Climent Vidal, Anna Sastre Masanet, Angel Oltra Pérez i Reies Vicens Pérez.

Formalitzats els passos de constitució de la nova corporació, es va procedir a la presentació de les persones candidates a l’alcaldia. Van ser dues: Enrique Moll Briones pel PSPV-PSOE i Víctor Climent Vidal per Compromís per Pego. El PP no va presentar a Ferran Gonzàlez com a candidat.

Compromís per Pego va votar a favor de Climent i es va abstindre en la votació d’Enrique Moll. El candidat valencianista manifestà que es presentava per a fer valdre el vot dels 1.376 pegolins i pegolines que han votat i va afirmar que no hi ha hagut pacte amb els socialistes perquè aquestos prefereixen governar amb la dreta.

Per part seua, Socialistes Pego votà a favor d’Enrique Moll i es van abstindre en la votació de Víctor Climent. El candidat socialista assenyalà que la decisió de governar en solitari havia estat presa per l’assemblea del partit i que la raó de fons és la gestió realitzada en la legislatura del 2019 a 2023.

El PP no va votar a cap dels dos candidats, ni a favor, ni abstenció. El portaveu popular, Ferran Gonzàlez, va dir que es tractava de respectar la llista més votada.

Així, es va produir un empat, cas en el qual resulta investit alcalde el candidat de la llista més votada, la socialista, que, en aquesta nova legislatura, com va anunciar Socialistes Pego dijous passat, aposta per continuar governant en minoria amb els 8 regidors obtinguts el 28 de maig, front als 9 que hi ha a la bancada de l’oposició: 5 del Partit Popular i 4 de Compromís. El portaveu del PSPV-PSOE, Raúl Tamarit, va prometre treball i diàleg.

974 Visites
Hola!!