En barca pel Salinar; una experiència lúdica, didàctica i refrescant

Des de fa uns dies hi ha un motiu més per a visitar el parc natural de la Marjal Pego-Oliva; una activitat amena, lúdica, educativa i molt refrescant, com són els passejos amb barca pel riu Salinar. Una proposta diària de la qual podem gaudir fins al mes de setembre, de dilluns a divendres per la vesprada, a partir de les cinc. I dissabtes i diumenges de 10:30 a 14 hores i de cinc a nou de la vesprada.

L’activitat dura uns 30 minuts i consta de dues parts. La primera consisteix a una xarrada dels tècnics de Naturalismo Life que organitzen l’excursió, en la qual es parla de les principals característiques del parc natural de la Marjal, de la importància de la biodiversitat, i s’explica als visitants les diferents espècies de fauna i flora que habiten en ell, a més dels projectes que es du a terme en aquest entorn natural, com és la reintroducció de l’àguila pescadora.

Una vegada finalitzada la xarrada, comença el recorregut per les tranquil·les aigües del Salinar amb una barqueta que dóna cabuda a un màxim de sis persones. Si el temps ho permet i els navegants van preparats per a l’ocasió, també hi ha possibilitat de fer un capbussó i refrescar-se. L’aigua està fresca i cristal·lina.

Carles és membre de l’equip de Naturalismo Life, ens ha contat que els passejos amb la barqueta estan despertant molt d’interés, especialment, per part dels turistes i residents estrangers. Segons ens ha contat molts turistes i visitants que venen des d’altres localitats de la comarca, de la Comunitat Valenciana o de la resta del territori espanyol, aprofiten l’ocasió per a visitar el poble de Pego, compren productes autòctons, com l’arròs, i aprofiten per delectar-se amb els plats de la cuina pegolina. És a dir, anar a la marjal per a recórrer el riu en barca és l’excusa per a apropar-se i conéixer la natura, la gastronomia i el comerç locals. Escoltem el guia turístic.

Els passejos en barca pel Salinar han atret fins i tot a un reconegut periodista i influencer xinés resident a Barcelona Zhan Ziliang, qui compta amb més d’un milió i mig de seguidors i seguidores en les xarxes socials. Zhan Ziliang ha estat a la marjal, i ha quedat impressionat amb l’experiència del passeig durant la seua estada per a recopilar material gràfic per a les seues xarxes.

El regidor de Turisme, Ricardo Sendra, afirma que aquestes rutes pel Salinar “augmenten l’oferta turística del municipi, projectades per a donar a conéixer el nostre parc natural”. Però, tal com assenyala la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, també hi ha una vessant educativa. L’edil destaca la importància d’aquestes visites “per a conscienciar a la gent de la necessitat de respectar els entorns naturals i tota la fauna i flora que hi habita”.

El preu del passeig pel Salinar és simbòlic, són dos euros per a persones majors de 10 anys; i 1 euro per a les de 5 a 10 anys. El flux de persones que acudeix a fer el passeig és cada vegada major. Motiu pel qual cal fer una reserva prèvia contactant amb Naturalismo Life. El telèfon mòbil és el 634332420 i el seu correu electrònic és info@naturalismolife.com

 

 

959 Visites
Hola!!