Empresaris i tècnics aposten per l’excel•lència i la singularitat com a marca de la Marina Alta

Durant el seminari es va presentar la marca Marina CV que té com a finalitat última “generar una nova identitat de referència en el territori de la Marina Alta: que impulse l’oferta global de béns i serveis, i les diferents ofertes específiques, territorials, culturals i econòmiques; per a en definitiva, impulsar l’activitat productiva i els serveis del territori.”. Entre els objectius estratègics de Marina CV trobem el fet de “generar un procés de canvi sociocultural que implique: la corresponsabilitat intel•ligent del consumidor i l’implique en la demanda d’una oferta de qualitat” que aposte pels productes produïts a la mateixa comarca.
L’Àrea de Foment i Desenvolupament Local de la Diputació d’Alacant va organitzar a finals de la setmana passada un seminari per a debatre les línies estratègiques i les perspectives socioeconòmiques de la comarca a curt i mitjà termini. Un fòrum de debat per a promoure accions que redunden en la millora del teixit empresarial i reflexionar sobre la marca territorial Marina Alta com a element competitiu i estratègic. Les conclusions al finalitzar aquest seminari feia coincidir empresaris, tècnics i polítics en la necessitat d’apostar per l’excel•lència, la singularitat i la diferenciació del producte sense perdre els valors de sostenibilitat i responsabilitat amb l’entorn. Uns principis a aplicar tant en l’oferta turística com cultural i a desenvolupar en un nou sector com podria ser l’agricultura i l’etnogastronomia. Es tracta, en definitiva, de promoure la cultura de la qualitat en productes autòctons com la gamba de Dénia, el raïm de moscatell o l’arròs bomba, per posar alguns exemples.

En eixa jornada de debat de la marca territorial com a estratègia per a nous mercats es va parlar de la formació de qualitat per a impulsar les idees dels emprenedors, del compromís i la responsabilitat social de les empreses i de la cooperació entre l’àmbit públic i el privat. Un esforç comú “que no necessita un organisme nou sinó aprofitar-se’n del que ja tenim. Des de CREAMA es va subratllar que el consorci és l’agent dinamitzador encarregat de difondre esta cultura.

El seminari va concloure amb la presentació de la marca Marina CV dins del projecte Innovem Junts recolzat per l’IMPIVA dins de la seua línia de desenvolupament de nous mercats. No es tracta d’un marca de producte sinó d’un compromís pel territori. Este distintiu és una garantia que les empreses ofereixen productes elaborats amb matèries primeres de la terra, ja siga en la seua carta de vins, arrossos, peix fresc, els seus olis, fruites, etc. Paco Santonja, tècnic de l’IMPIVA, comentava que “és una manera de conservar allò que és nostre, de comprometre’ns. Ningú dubta que el poble japonés superarà la seua situació perquè tenen eixe mateix esperit”.

Per a això, segons Santonja, és necessària una intercooperació “entre les persones”, una bona gestió i promoció, innovar i aconseguir un bon posicionament en el mercat global. La marca Marina CV té ja la seua pròpia etiqueta identificativa (imatge, logotip, colors, etc.) i el seu manual d’aplicació. Els tècnics del Creama disposen de tota la informació per a aplicar esta marca en la comarca. L’IMPIVA treballa en les marques territorials de huit àrees de la Comunitat Valenciana: Les Alcusses, Clariano, Marina, Safor-Valldigna, Maestrat, Palància, Morvedre i Espadà-Millars.
781 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!