Elvira Cambrils guanya el premi literari “Ciutat de Xàtiva”

«Mira’m, amor», la novel•la de la novell autora de Pego ha estat la guardonada enguany. 11 històries que giren al voltant de l´amor entés com a coneixement, bellesa o compassió. L´escriptora ha assegurat que les oïents del seu programa radiofònic que realitzava a Ràdio Pego “Estirant el fil” l´han encoratjat a continuar endavant amb la novel•la premiada.
Divendres passat s´entregaren a la capital de La Costera, Xàtiva, els XXVI Premis Literaris “Ciutat de Xàtiva” en les modalitats de Narrativa, Poesia i Assaig. L´obra de narrativa guardonada va estar mira´m amor de l’escriptora pegolina Elvira Cambrils, premi dotat amb 10.000 euros. Els altres premiats va ser, el poeta d’Ontinyent Sergi Torró, per l’obra Visions provisionals; i el periodista i historiador gironí Jaume Fàbrega, de Banyoles, pel seu treball Taronges de Xàtiva.

Mira´m amor és una novel•la que consta d´11 relats que parlen de l´amor, però no entès estrictament com a sentiment d´estima entre dos persones. Elvira Cambrils parla en aquestes històries de diversos tipus d´amor, que defineix també com a comprensió, com a bellesa o compassió. Els autors italians del sud han estat els seus inspiradors.

Mira´m amor es va gestar entre 2000 i 2001, tot i que va estar en repòs durant uns quants anys. Fa poc Elvira Cambrils va treure del calaix els 17 relats que havia escrit aleshores per revisar-los i composar el que ha estat l´obra guanyadora. L´escriptora es va sentir sorpresa quan es va saber guanyadora, tot i que quan va presentar l´obra també ho feia esperançada, ja que sentia que deixava un document amb fonament i possibilitats. La dada que va encoratjar més l´escriptora és que la seua novel•la ha estat valorada com la millor per damunt de 33 obres presentades. A més, l´any passat el premi va quedar desert perquè la qualitat dels treballs presentats no arribaven al nivell exigit.

Aquest premi és un impuls per a continuar escrivint, tot i que Cambrils ho hagués fet de totes formes perquè es troba un moment de fluidesa literària.

Assegura la directora d´“Estirant el fil”, el programa que ha estat en antena durant 3 anys ací, a Ràdio Pego, que els seus oients i en especial les oients l´han ajudada moltíssim a continuar endavant en la tasca d´escriure encoratjant-la així a seguir amb la tasca iniciada temps ençà.


670 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!