Elvira Cambrils, figura central del V Sopar Literari de Tardor del Grup de Dones Cabal

Aquesta pegolina l’any passat presentava el seu primer llibre ‘Mira’m Amor’ després d’haver guanyat el Premi Blai Bellver de Narrativa Ciutat de Xàtiva 2006. És per això que enguany el Grup de Dones Cabal l’ha triada com a escriptora del sopar literari de tardor. Ja són cinc anys en què el Grup de Dones Cabal organitzen el Sopar Literari de Tardor el que significa una consolidació de l’acte pel que han passat figures literàries com Joaquina Barba i Patro Moratal, Maria Dolors Pellicer i Pepa Guardiola, Rafa Gomar i Isabel Garcia Canet. Enguany el torn és per Elvira Cambrils Miralles, l’última revelació literària al poble de Pego. En la maduresa aquesta pegolina es va decidir a anar més enllà dels seus escrits no publicables, va optar per donar-li cos a un llibre a partir de distints relats escrits, principalment arran d’un viatge a Itàlia i de les seues influències literàries italianes. D’eixa barreja naix ‘Mira’m Amor’, un llibre de relats que aconsegueix el premi Blai Bellver de Narrativa ciutat de Xàtiva 2006.

Per a ella, l’autora, “és sobretot un honor” ser la figura central del V Sopar Literari de Tardor “perquè el Grup de Dones de Pego està portant una tasca important i en el camp literari elles ja fa un temps que van apostar per portar a Pego tertúlies i gent que comparteixen l’aficció i per a mi –assegura Cambrils- és un honor que hagen pensat en mi”. Però, aclareix l’escriptora, “no es tracta de vanitat, sinó d’un moment més de poder gaudir amb altra gent d’algunes coses que valen la pena realment i a mi em fan viure.”

Des de la publicació de l’òpera prima d’Elvira Cambrils, aquesta no ha parat d’escriure i defineix ‘Mira’m Amor’ com “relats de la primera època, de quan començava a escriure ja fa uns quants anys.” Assegura l’escriptora que “no ha parat mai d’escriure coses publicables o no publicables” i actualment desvelava l’autora que “ara fa un temps que tinc una novel•la que he acabat i està en fase de revisió”, però per si no tenia prou confessava, a més, que “estic ara mateix en una altra novel•la” i és que assegura Cambrils que està “molt enganxada a l’escriptura i ara mateix és el que més m’ompli”.

Per a ella és com la lectura perquè com a lectora fa el mateix, agafa més d’un llibre a la vegada i ara en llig un, ara en llig un altre, depenent del moment en què es trobe. Amb l’escriptura és el mateix i ara mateix es troba “molt compenetrada” amb l’obra en la que està enfrascada.

Aquesta mateixa nit a les 9’30 de la nit al Saló J.J. Pass es realitzarà el V Sopar literari que organitza el Grup de Dones Cabal i que té com a figura central a Elvira Cambrils Miralles.


686 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!