Els tribunals obliguen a l’Ajuntament a pagar quasi 85.000€ a FCC

Els membres de la corporació municipal aprovaren en la sessió plenària ordinària del mes de desembre, que es va celebrar el dijous, un reconeixement extrajudicial de crèdits per tal de pagar vàries factures per un total de 95.703,33 euros.

La més voluminosa té un import de 84.808’70 euros, i correspon a les revisions de preus del servei de recollida de residus sòlids urbans dels anys 2011 i 2012. Pagament que ha estat ordenat per sentència judicial, i que fins ara l’Ajuntament de Pego no havia realitzat per considerar que l’empresa FCC no havia complit el plec de condicions de la prestació del servei signat en el 2002, en la part relativa a les mesures de la nau creada per l’adjudicatària. Segons l’ajuntament, el plec establia que les instal·lacions creades per a fer-les servir com a seu del servei de recollida dels residus sòlids urbans havien de ser més grans.

L’alcalde, Enrique Moll, ho explicava en el plenari.


En definitiva, l’ajuntament va decidir no pagar-li a FCC les revisions dels preus dels anys 2011 i 2012, com a contrapartida. En el 2013 es va fer una nova licitació del servei, que va ser adjudicat a una altra empresa. Segons indicà l’alcalde, FCC va denunciar a l’Ajuntament de Pego per a demanar que pagara les revisions dels preus. I la decisió judicial li ha estat favorable perquè en junta de govern es va acordar que la nau creada per FCC era equiparable, segons un informe tècnic, a la que s’exigia en el plec del 2002.


Així doncs, l’Ajuntament de Pego ha de pagar-li a FCC els 84.808,70€ -més interessos-, una de les factures que formava part del crèdit extrajudicial aprovat el dijous. La resta de factures corresponen a l’aportació municipal a la Universitat a Distància, UNED, dels anys 2017 i 2018, i al pagament dels concerts del Quintet de Metall Al Vent del 8 de juny i del 9 d’Octubre.

Aquest punt de l’ordre del dia va ser aprovat amb els vots a favor del grup socialista, de Ciutadans de Pego Independents, i l’abstenció de Compromís i Partit Popular. El regidor de Ciudadanos, partido de la ciudadanía no va assistir al plenari.

1352 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!