El ple modifica la plantilla de Personal per a crear una plaça de tècnic de Medi Ambient

En la sessió plenària es va aprovar també una modificació de la plantilla de personal de l’ajuntament per a crear una plaça de tècnic de Medi Ambient al departament d’Urbanisme. Segons la moció presentada per l’equip de govern, per tal de no haver de fer cap modificació en l’apartat 1 dels pressupostos municipals, el corresponent a les despeses en personal, s’ha decidit amortitzar una plaça d’administratiu que no està coberta, que serà convertida en una plaça de tècnic A2 de Medi Ambient, a 30 hores, tal com explicà la regidora de Personal, Maria José Company.

Des de les files del Partit Popular, Ferran González i Ana Ortolà van preguntar per què no s’havia decidit crear la plaça en els pressupostos del 2020 i a dedicació completa, en compte de fer una modificació a la plantilla actual.


L’alcalde, Enrique Moll, va aclarir que la llei no permet augmentar les despeses en el capítol de personal. També va matitzar que la modificació de la plantilla es fa ja per agilitzar els tràmits i permetre que la plaça de tècnic de Medi Ambient siga coberta al més aviat perquè els pressupostos encara no estan.

En aquest punt, Conxa del Ruste, regidora de Compromís per Pego, va fer alguns apunts respecte a la possibilitat de crear la plaça a temps complet dins de la legalitat. Sembla que hi ha discrepàncies entre el que afirma Conxa del Ruste, -que la legalitat vigent permet la creació de noves places si es fan necessàries per a prestar serveis exigits per llei-, i el punt de vista del departament municipal d’Intervenció. És per això que l’Ajuntament ha fet una consulta, segons l’alcalde, al Consell Jurídic Consultiu.


Les aportacions de Del Ruste van fer que l’equip de govern demanara un recés de deu minuts en la sessió per tal de poder analitzar tota la informació i prendre una decisió.

Finalment, l’alcalde va informar que es mantenia la moció per a modificar la plantilla amortitzant la plaça d’administratiu i crear una de tècnic a 30 hores setmanals.


Conxa del Ruste, i el grup municipal de Compromís, van expressar la seua disconformitat en les condicions de la creació de la plaça, que consideren precàries.
La moció va ser aprovada amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Ciutadans de Pego Independents. El Partit Popular es va abstindre, i Compromís va votar en contra.

D’altra banda, en l’apartat de precs i preguntes el Partit Popular va demanar que es faça una ordenança de protocol establint que els actes institucionals han de finalitzar amb l’himne oficial de la Comunitat Valenciana, recordant que en l’acte del 9 d’Octubre no va sonar. Al respecte, l’equip de govern va manifestar que els actes institucionals es desenvolupen fins ara segons costums. Però, la regidora de Cultura, Laura Castellà, va indicar que l’ajuntament ja està treballant en fer una ordenança municipal de Protocol i que el prec es tindrà en compte en properes ocasions.
1199 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!