Els pressupostos municipals de Pego de 2021 seran aprovats demà

Demà dijous se celebrarà el ple ordinari del mes de febrer, en el qual s’aprovarà els pressupostos municipals de Pego per a l’exercici 2021. Uns comptes de quasi 11 milions d’euros, que han estat negociats amb tots els partits de la corporació des del mes de novembre, segons ha indicat l’alcalde, Enrique Moll, qui recorda que amb aquesta negociació ha fet valer el compromís que va adquirir en el plenari dels pressupostos de l’any passat.


Les negociacions han donat com a fruit un acord que el Pspv-psoe i Compromís signen hui. Després de setmanes de conversacions, l’assemblea dels valencianistes donava ahir via lliure a l’acord, segons la portaveu del grup municipal de Compromís, Anna Sastre.


En un comunicat de premsa emés aquest matí, Compromís per Pego assenyala que l’acord es signarà després que els socialistes hagen acceptat incloure en els comptes municipals tres de les seues propostes, que són, fer un Pla Local d’Ocupació, redactar un Pla de Desenvolupament Agrari i dur a terme la peatonalització del centre urbà.


Fóra de l’acord ha quedat la proposta de fer un el procés participatiu previ a la redacció d’un nou pla general. Al respecte, Enrique Moll diu que està a favor de fer un procés de participació ciutadana, però, pensa que fer un pla general necessita més temps i més pressupost.


Anna Sastre recorda que l’elaboració d’un nou pla general és una promesa que van fer tots els partits en les últimes eleccions municipals.


Els pressupostos municipals de Pego de 2021 són de 10.992.000 €. L’apartat de personal puja a 5.341.000 € i el de despeses corrents a 3.330.000 €. Són els dos principals dos apartats d’uns comptes que contemplen -fóra del romanent de tresoreria-, un capítol d’inversions de 263.000 €. Enrique Moll ha definit aquestos pressupostos com a acords a la situació de crisi sanitària i econòmica.


Quant al romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Pego, la principal inversió per a enguany serà el Pla Local d’Ocupació, al qual se li destinarà 100.000 €, segons l’acord entre els socialistes i els valencianistes. Moll ha posat data al pla.


El debat dels pressupostos municipals de 2021 tindrà lloc demà en el plenari que es farà per via telemàtica a través de Zoom i es podrà seguir en directe, a partir de les set de la vesprada, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Pego.

850 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!