Els Moros i Cristians de Pego entren en la cursa pel reciclatge d’Ecovidrio

L’Ajuntament de Pego i l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de vidre, desenvoluparan una campanya per a la promoció del reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians. El municipi entrar a competir en altres poblacions que també hi participen. La Junta Central que més recicle opta a una recompensa de 3.000€.
L’empresa Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de vidre al municipi, du a terme una campanya d’arreplegada de vidre a la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de fomentar el reciclatge durant les festes de Moros i Cristians en distintes poblacions.

Així, enguany s’introduïx un element més en les festes de Moros i Cristians com és el contenidor de reciclatge de vidre. Durant totes les festes cada filada comptarà amb un contenidor propi per a reciclar vidre. Computaran com a activitats de Moros i Cristians: la presentació de la Capitania que té lloc este dissabte, 4 de juny, a partir de les 21h., al recinte multiactivitats ‘La Trilladora’, el concert de Festes en què actua La Gossa Sorda, ja que, per sorteig els ha tocat a la Junta de Moros i Cristians fer-se càrrec de la barra. També hi comptarà la Gala de l’Esport del proper dissabte 11 de juny, explicava la regidora de Residus i Neteja Viària, Laura Castellà.És una realitat que en festes com les de Moros i Cristians es generen grans quantitats de vidre d’usar i tirar i per a incentivar el reciclatge Ecovidrio ha pensat que el millor és premiar. Com? Realitzant un concurs entre poblacions amb Moros i Cristians. Així, explicava la regidora de Residus i Neteja Viària, que la població que més vidre recicle rebrà 3.000€ que aniran a la Junta Central de Moros i Cristians. Detallava Castellà que la campanya inclou la visita, durant les festes, «d’una brigada que porta moltes coses per a donar a la gent per a animar a la gent a participar i reciclar». Afegia la regidora que «eixa brigada anirà també filà per filà per a ajudar-los a tirar el vidre als contenidors». Cada filada tindrà un contenidor individual perquè puguen acumular allí el vidre que facen servir durant les festes.

Els contenidors d’esta campanya de reciclatge de vidre estaran identificats i a cap d’any Ecovidrio comprovarà quina població ha registrat una major quantitat de quilos de vidre per fester.

La campanya —ja ho hem escoltat— comptarà amb una patrulla de conscienciació que s’encarregarà de donar suport a les filades, però també a la ciutadania en general, informant-los sobre el procés del reciclatge del vidre, repartint xapes i díptics informatius, ocupant-se també de retirar els poals que estiguen plens i del seu buidatge en els contenidors que s’han instal·lat. Una patrulla que Laura Castellà estava convençuda que no passarà desapercebuda per com d’animada és.
820 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!