Pego, present a la jornada informativa d’instruments per a la programació cultural en les festes locals

Amb ella es pretén donar resposta a totes aquelles qüestions relatives a la programació d’activitats culturals i espectacles de les festes patronals a què han d’enfrontar-se els responsables de la programació i gestió cultural de les entitats locals.
Este matí s’ha celebrat a València una jornada informativa sobre els instruments necessaris per a la programació cultural en les festes locals. Esta jornda ha estat organitzada per la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i l’Associació de Representants Tècnics de l’Espectacle (A.R.T.E.). Té lloc, des de les 9.30 del matí a la Sala SGAE Centre Cultural de València.

Dirigida especialment als alcaldes i responsables dels governs municipals de la Comunitat Valenciana, esta sessió pretén donar resposta a totes aquelles qüestions relatives a la programació d’activitats culturals i espectacles de les festes patronals a què han d’enfrontar-se els responsables de la programació i gestió cultural de les entitats locals. És per això que, per part de l’Ajuntament de Pego ha assistit a la jornada la regidora de Festes, Rebeca Bañuls qui ha avançat a Ràdio Pego que la jornada ha estat interessant, plantejant-se qüestions que poden ser positives a aplicar a les festes de Pego 2016.

Asseguren des de l’organització que «al llarg d’esta intensa jornada de formació, anàlisi i debat, s’abordaran assumptes com els de la propietat intel·lectual i els drets d’autor, les ferramentes per a la contractació d’artistes o les mesures de seguretat en els espectacles programats amb motiu de les festes patronals».

La jornada ha estat inaugurada pel secretari general de la FVMP, Vicent Gil Olmedo, a les 10 hora. Tot seguit, Daniel Rodríguez Fernández (Vocal 3r de la Junta Directiva d’A.R.T.E.) i José Luis Herrero Jiménez (Lletrat Assessor d’A.R.T.E.) han oferit la primera ponència, titulada Contractació d’artistes i espectacles. Els ha seguit Antonio Martínez (Director de la SGAE a la Comunitat Valenciana) i Álvaro Oltra (Delegat Territorial SGAE Comunitat Valenciana), que han analitzat els aspectes vinculats a la propietat intel·lectual en l’organització d’activitats culturals. Han tancat el torn de ponències Fernando Castellano Martí (Cap del Servei d’Espectacles de la Generalitat), Enrique Rius Tarazona (Cap de la Unitat Tècnica d’Espectacles) i Salvador Mocholí Alabau (Excap de la Unitat Tècnica d’Espectacles i Cap de Secció d’Infraestructures de Justícia), que han analitzar la tramitació i condicions de seguretat en activitats extraordinàries i festes patronals.
L’últim tram de la jornada, que estava previst que començara a les 13.15h., l’ocupa un debat-col·loqui, moderat per Eugeni J. De Manuel Rozalen (Director de Coordinació de la FVMP), en el que intervenen tots els participants per a resoldre els dubtes del públic i atendre a les seues propostes i comentaris. La clausura de l’acte és a càrrec d’Eva Pilar Sanchis Bargues (Vicesecretària General de la FVMP i Alcaldessa de Godella).

946 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!