Els metges prescriuran un Itinerari Saludable creat a la Marjal

Salut Pública, el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i l’Ajuntament de Pego col·laboren per a posar en marxa un projecte que servirà per a prescriure el contacte amb la natura com a tractament per als malalts.


Ahir a la Muntanyeta Verda tenia lloc una reunió de coordinació del projecte Itinerari Saludable, en la qual participaven les regidories de Sanitat, Medi Ambient i Turisme de l’Ajuntament de Pego, Salut Pública, personal dels centres de Salut de Pego, Oliva i Dénia i els educadors i director del Parc Natural.


Aquesta aventura s’inicià abans de març de 2020 i ja estaria en funcionament de no ser per la pandèmia del coronavirus. Tot va començar quan els educadors del Parc Natural van tindre la idea de reconvertir la Ruta Roja per tal d’explotar tot el potencial de la marjal per a gaudir dels beneficis que ofereix la natura per a la saluts. I així, presentaren una proposta de creació d’un Itinerari Saludable a l’Ajuntament de Pego. Ens ho ha explicat una de les educadores, Sílvia Raya.


L’Itinerari Saludable és una ruta circular que rodeja la Muntanyeta Verda. Els treballs d’adequació i millora de l’accessibilitat es van fer al mes de febrer. També s’ha plantat arbres nous per a tindre més ombra… tot això en col·laboració de l’Ajuntament de Pego. Escoltem al regidor de Turisme i Comunicació, Ricardo Sendra.


El següent pas, com ha indicat Sílvia Raya, serà la senyalització de l’Itinerari Saludable, també es farà una rampa per a crear un nou accés a una zona no accessible, i es col·locarà bancs per al descans. A més, l’equip de gestió del Parc Natural passarà pròximament a dur a terme les accions de participació ciutadana en una segona fase del projecte.


Mentrestant, estan succeïnt-se reunions de coordinació amb Salut Pública per a començar, com més prompte millor, amb la prescripció mèdica del nou Itinerari Saludable de la marjal, com explica Cristòbal Llorens, infermer de Salut Pública a Dénia.


Però, segons el pla dissenyat pel Parc Natural, el projecte no es quedarà ací, també es preveu la posada en marxa d’un programa de visites amb entitats que no acostumem a treballar amb ells en matèria d’Educació Ambiental. L’objectiu és atraure un turisme responsable i promoure el desenvolupament socioeconòmic.

1136 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!