Els incendis es reprodueixen per la comarca


Des del cap de setmana passat s’han registrat tres incendis a la Marina Alta, a el Verger, a Benidoleig i a Dénia. Un dia abans de l’inici de les vacances de juliol, es van produir dos incendis a la comarca. El primer d’ells va arrasar fins a 8.000 metres quadrats en la partida Muntanyeta situada al terme municipal del Verger.
Fonts del parc de bombers comarcal van explicar que les primeres flames s’iniciaven a les 10.15 del matí per causes que encara es desconeixen tot i que s’apunta a què l’inici del foc va poder ser a causa d’una espurna de la línia elèctrica d’alta tensió que creua aquesta zona.

L’incendi va ser controlat a les 11.40 hores i extingit a les 16.15 quan les brigades que havien repassat la zona amb aigua van abandonar el lloc dels fets. L’absència de vent va facilitar l’extinció de les flames. Sobre les 13.00 hores es produïa el segon incendi en un bancal del camí de l’Assagador situat al terme municipal de Benidoleig. Els bombers el van controlar immediatament sense més incidents.

Així mateix ahir mateix la ràpida actuació dels cossos de seguretat i extinció d’incendis va permetre reduir a la seua mínima expressió un espectacular incendi que es va declarar a primera hora de la vesprada en el cor boscós de les Rotes, a escassos metres del mar. El foc es va iniciar en els terrenys del Cementiri dels Anglesos, si bé els mitjans d’extinció van aconseguir que no penetrara al recinte de les sepultures excavades en el segle XIX, que són testimoni de la colònia britànica que es va assentar en aquella centúria en la capital de la Marina Alta a la calor del negoci de producció i exportació de la passa.

L’incendi va ser espectacular, no tant per les dimensions de l’àrea boscosa calcinada, si no per l’enorme massa de fum que amb rapidesa es va elevar al cel de les Rotes, i que era perfectament visible des de Dénia.

La prompta arribada dels Bombers va permetre delimitar el foc perquè no s’estenguera; a això va ajudar la direcció del vent, que va frenar l’avanç de les flames. No obstant, el foc va arrasar tota la massa arbòria compresa entre el mur nord del cementiri britànic, la línia litoral i la vivenda més pròxima.

Els seus ocupants havien eixit de la casa al percebre l’incendi -i van col•laborar en els primers moments, i en la mesura de les seues possibilitats, amb els Bombers-, per la qual cosa no va ser necessari practicar cap desallotjament, ja que el mateix Cementiri dels Anglesos exercia de tallafocs respecte a la zona més poblada de les Rotes. Els terrenys afectats formen part de la propietat del Consolat Britànic en el litoral sud de la ciutat.

Quant a les causes de l’incendi, la del curtcircuit es barallava ahir com la més probable. En el lloc del foc, els efectius de Bombers van trobar un fanal fos, que podria haver estat la causa que va originar les flames.

514 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!