Els i les pensionistes de Pego, «governe qui governe», continuaran defensant les pensions

Hui han tornat a concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament convocats i convocades per la Plataforma per unes pensions dignes i garantides per a informar de les novetats arrel de la reunió realitzada esta mateixa setmana al pacte de Toledo. A hores d’ara són encara moltes les preguntes que continuen sense resposta.

Foto: Txin

Després d’un breu descans, els i les pensionistes de Pego han tornat ha concentrar-se este matí de dijous a la Plaça de l’Ajuntament. La plataforma per unes pensions dignes i garantides de la localitat ha comunicat que estes concentracions es mantindran fins a la Fira. I és que encara queden moltes preguntes sense resposta que estos dies han començat a tractar-se.

Els pressupostos que es van negociar per part de l’anterior executiu incloïen un increment de l’1’6% per a les pensions més altes i d’un 3% per a les pensions més baixes, recordava Maria Dolors Lloret. Però, com ja han reiterant en altres ocasions, el que demana el moviment pensionista és que les pensions es garantisquen i siguen acords amb el nivell de vida.

«Hi ha molta reforma a fer», afirmava Lloret i preguntava, «derogaran la reforma de les pensions de 2013? Derogaran el factor de sostenibilitat? Es blindaran les pensions en la Constitució?» pel que concloïa que «hi ha molta faena que fer i moltes coses a preguntar».

Informava sobre el Pacte de Toledo, que es va reunir dimarts passat, després de mesos de dilacions. Segons les informacions aparegudes en premsa, «s’ha aconseguit posar d’acord tots els partits polítics en pujar les pensions segons l’IPC». Malauradament, hi ha un «però», assenyalava la portaveu de la plataforma per unes pensions dignes. Que hi ha dos postures, d’una banda, «PSOE, Podem i Compromís diuen que totes les pensions s’han de revaloritzar segons l’IPC». D’altra banda, «PP, Ciudadanos, PdeCat i PNB que diuen que s’haurien de revaloritzar si l’economia ho permet. No es pujarien les pensions més altes, en un cas de crisi i sí les més desafavorides». Esta inseguretat és la que fa que la plataforma continue activa i lluitant pel que volen perquè, apuntava Maria Dolors que, «governe qui governe, les pensions es defensen».

Les dos futures cites importants són el proper dimarts, que es torna a reunir el Pacte de Toledo i el 19 de juny que tindrà lloc el debat final dels pressupostos.

Un altre dels portaveus de la plataforma, Agustí Selfa, declarava que, «el que s’ha aconseguit i que pareixia que una cosa impossible, que era tombar el govern de Rajoy, és una realitat» i ho venia a dir perquè «hem de mantindre l’esperança de què també aconseguirem que les pensions arriben on estem reclamant». Alhora li donava «un vot de confiança a la nova ministra de Treball i Seguretat Social, Magdalena Valerio, perquè és una dona amb ovaris», tot i que és conscient que «els pressupostos que tenen per a poder governar, són els que va pactar el PP» i considerava que, tot i que tinguen un poc de marge de canvi, no serà suficient per a aplicar una de les propostes socialistes presentades als pressupostos «incloïen una iniciativa per a la Seguretat Social, on es pensava millorar la qualitat de l’ocupació i també millorar les pensions, i finançar-ho en els pressupostos a partir de la creació de dos nous impostos. Un d’ells als bancs i l’altre a les transaccions financeres». Confiava Selfa en què «mantinguen eixa proposta» perquè si ho fan, s’haurà aconseguit l’objectiu.

1678 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!