Els frares Ismael Andrés i Angel Talens reberen els títols de fills adoptius de Pego en un acte emotiu

Al teatre municipal, amb alegria, però també amb certa tristesa, dissabte va tindre lloc l’acte solemne de nomenament dels dos franciscans com a fills adoptius de la Vila de Pego. Alegria pel reconeixement a la seua trajectòria i per sumar dos fills adoptius al municipi. I tristesa perquè l’acte implicava un acomiadament, no només dels frares, sinò de tota l’ordre franciscana, que en breu abandonarà el convent de la Sagrada Família després d’estar presents a Pego des del segle XVII, concretament, des de l’any 1664.

Familiars, amics, feligresos, els júniors… presenciaren l’acte en què estigueren presents tots els membres de la corporació municipal excepte els tres regidors de Compromís que en el ple en què es va abordar la proposta dels nomenaments, votaren en contra.

Escoltem la regidora de Cultura, Laura Castellà.

Els portaveus de les agrupacions polítiques participaren en l’acte. Escoltem a Simón Ortolà, portaveu de Ciudadanos.


Alícia Siscar, per Ciutadans de Pego Independents.


Ferran Gonzàlez, portaveu del Partit Popular.


Per Compromís intervingué  el regidor Víctor Climent.


I, per últim, el portaveu dels socialistes, Raül Tamarit.


L’alcalde, Enrique Moll, també aportà la seua experiència personal.

Els protagonistes, els frares franciscans, tingueren paraules d’agraïment. Fra Àngel Talens Albiñana destacà tot el que Pego els ha aportat als franciscans.


I Fra Ismael Andrés Ferrando es va sumar a l’agraïment.


Els júniors dedicaren una cançó als frares que, com ja s’ha indicat des de l’ordre franciscana, seran traslladats en breu. Fra Àngel anirà a Vila-real, Fra Ismael a Cocentaina, i el tercer frare que queda al convent, Rubén, serà destinat a Múrcia.
901 Visites
Hola!!