El reciclatge d’envasos augmenta quasi en un 70% en els últims 5 anys a Pego

Ecoembes ha publicat un informe en què s’afirma que el reciclatge d’envasos lleugers i paper-cartó ha millorat molt a Pego en l’últim lustre. Aquesta organització sense ànim de lucre és l’encarregada de recollir aquestos residus i en el seu estudi constata que al nostre municipi la millora quant al reciclatge d’envasos lleugers és del 68,82%. L’any 2017 Ecoembes va recollir 89.700 quilos, mentre que cinc anys després, l’any passat, la quantitat va augmentar de manera notable, fins els 151.060 quilos.

Al llarg d’aquests cinc anys també ha pujat el nombre de contenidors en el municipi, dels 54 que hi havia en 2017, s’ha passat a 91.

Respecte a les dades de reciclatge de paper i cartó, la millora és inferior però també notable. L’increment és del 40,36% en els últims cinc anys. En 2017 els pegolins i les pegolines van reciclar un total de 117.230 quilos de paper icartó, mentre que l’any passat les xifres es van situar en els 164.140 quilos.
En aquest cas també hi ha hagut un augment del nombre de contenidors repartits pel municipi, passant dels 59 que hi havia al 2017 als 92 en 2021.

La mitjana pegolina en tots dos apartats supera a la de la Comunitat Valenciana. En envasos lleugers l’aportació mitjana de cada pegolí i pegolina en 2021 va ser de 14,91 quilos, mentre que la mitjana de la Comunitat se situa en 14,5. Respecte a les dades de paper-cartó, la mitjana de reciclatge va ser de 16,20 quilos per veí o veïna, mentre que la de la Comunitat es va situar en 16 quilos per habitant.


Tot i que l’informe d’Ecoembes constata una millora dels registres, l’Ajuntament de Pego vol continuar potenciant el reciclatge i millorar les xifres en els pròxims anys. Per a lo qual Ecoembes i la regidoria de Residus Urbans han anunciat que el nombre de contenidors per al reciclatge continuarà augmentant. 

Per a això, el regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, juntament amb la tècnica del departament, Anna Pont, van rebre la visita de la representant d’Ecoembes, Sonia Poveda Càceres. Una trobada en el qual la tècnic de l’organització sense ànim de lucre, li va explicar a l’edil el Pla d’Acció d’Envasos que han posat en marxa de manera conjunta la Generalitat Valenciana i Ecoembes.

Un planejament que compta amb diferents línies de treball per les quals Pego apostarà en els pròxims mesos. La primera d’elles, ja efectiva, és l’augment, una vegada més, del nombre de contenidors de reciclatge (envasos lleugers). Aquests nous depòsits “es distribuiran pel municipi amb la intenció de crear noves àrea d’aportació o doblegar aquelles ja existents, amb l’objectiu de facilitar l’acció de reciclatge als veïns i veïnes de Pego; i poder augmentar els registres en les pròximes campanyes”, va apuntar el regidor.

Sendra va agrair la col·laboració d’Ecoembes i “els esforços dels pegolins i pegolines per millorar cada dia els registres de reciclatge. Aqueix és el camí a seguir, perquè només d’aquesta manera aconseguim cuidar el nostre medi ambient i donar un futur al nostre planeta”.

895 Visites
Hola!!