Els alcaldes de Pego, L’Atzúbia, Vall de Gallinera i Vall d’Ebo s’unixen per evitar la supressió del servei d’ambulància nocturna

En una informació d’última hora s’indica que la Conselleria de Sanitat ha decidit aplaçar la mesura per a més endavant, tot i que sense especificar dates. No obstant això, des dels pobles afectats no van aturar les seues mesures de pressió encetades ahir per la vesprada a l’Ajuntament de Pego.
Fa uns dies el Conseller de Sanitat, Manuel Llombart declarava que “l’1 de març el que s’està estudiant és l’entrada d’una reorganització del que són les unitats mòbils, és a dir, suport vital bàsic i SAMU, en cap cas urgències”. Apuntava a què la mesura intenta “buscar alguna sinergia”. Així mateix, Llombart aclaria que “no es tracta d’un concurs privatitzador, ja que va a fer-se de la mateixa manera que es venia fent. De l’únic que s’està parlant és de la possible reorganització d’algun punt en el que s’entenga que pot haver alguna sinergia”.

Justament hui divendres, 1 de març, dia en què s’havia de començar a aplicar la mesura, Ràdio Pego ha conegut, cap al migdia que la Conselleria de Sanitat ha decidit suspendre o aplaçar la posada en marxa d’esta mesura, tot i que no s’expliquen les causes que han dut a Sanitat a replantejar-se la qüestió, com tampoc s’especifica si en un futur no massa llunyà es tornarà a plantejar l’eliminació d’alguns serveis d’ambulància nocturna.
Siga com siga, el cert és que per part dels ajuntaments de Pego, L’Atzúbia, Vall de Gallinera i Vall d’Ebo va a continuar-se el que anit es va acordar a la reunió que va tenir lloc a l’ajuntament de Pego entre els alcaldes de les quatre localitats, Carmelo Ortolà (Pego), Josep Vidal (L’Atzúbia), Miquel Cortell (Vall de Gallinera) i Rafa Llodrà (Vall d’Ebo) i la resta de representants de la corporació pegolina, Enrique Moll (PSPV), Maite Ferrándiz (PP) i Àngel Sendra i Conxa del Ruste (Bloc-Compromís).
L’amfitrió de la reunió, Carmelo Ortolà, resumia allò acordat en eixa reunió que incloïa la personació, esta nit, al Centre de Salut de Pego per comprovar si estava l’ambulància i les persones que se’n fan càrrec -una mesura que davant l’última novetat, no seria necessària. D’altra banda, es va convenir elaborar un document en què es manifeste el rebuig dels quatre alcaldes, en representació de les seues poblacions, a la mesura de supressió del servei mòbil d’emergències nocturnes. Un escrit que es remetrà al Conseller de Sanitat, al Director Territorial de Sanitat i al Comissionat de Sanitat de la Marina Alta. Carmelo Ortolà declarava que eixe escrit expressarà “la nostra enèrgica repulsa a esta mesura perquè entenem que, si és un servei d’urgències, que té permanentment durant la nit un metge, un ATS i un celador de guàrdia, es queda coix quan se li lleva sistema d’evacuació urgent com pot ser el Suport Vital Bàsic (SVB)”.
Si es donara la circumstància, si s’eliminara el SVB nocturn, l’alcalde de Pego transmetia a la població “tranquil·litat al respecte, perquè si s’hagués de realitzar algun servei urgent […] es pot fer càrrec, perfectament i sempre baix l’ordre d’un facultatiu de guàrdia, com a que és una urgència real, Acció Urgent”.

Així mateix, l’alcalde pegolí, incidia en la idea que “per part dels polítics de Pego i les Valls, anem a prendre totes les mesures i les accions que estimem oportunes per a solventar el problema i que es restablisca el servei”.

Durant la reunió es va recordar, per part de l’alcalde de l’Atzúbia-Forna, Josep Vidal que des de la pròpia Conselleria de Sanitat s’ha reconegut en reiterades vegades que la Marina Alta és deficitària sanitàriament parlant. Així les coses, la mesura suma un nou greuge comparatiu respecte a d’altres comarques. Es preguntava Vidal si hem de ser “ciutadans de segona”.
També ens assabentàvem que el veïnat de la Vall d’Ebo, en les últimes 7 urgències, havien recorregut al cotxes particulars per traslladar els malalts a Pego o a Dénia, com relatava l’alcalde de la localitat, Rafa Llodrà.

L’alcalde de Vall de Gallinera, Miquel Cortell, suggeria que “si han mantés el centre de salut en horari nocturn, seria normal fer valdre que es mantinga també l’ambulància nocturna”.
El socialista Enrique Moll, apuntava que és necessari fer-se notar. Des del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, també insistia que, perquè facen cas, s’ha de ser insistent i demanar i queixar-se reiteradament. La representant popular, Maite Ferrándiz, apuntava que si es confirmara la mesura, el més convenient seria sol·licitar una reunió entre els alcaldes i el Conseller de Sanitat.

669 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!