La ruralitat, a debat, al Campus de Gandia de la UPV

Dilluns 4, dimarts 5 i dimecres 6 de març al saló de graus. Durant tres jornades consecutives, de 16.30 a 19.30 hores, s’exposaran diverses experiències reals de desenvolupament sostenible, s’oferiran eines per a l’anàlisi i el debat sobre les noves expectatives socials i econòmiques que oferix el medi rural.
Diuen que en temps de crisi es produixen les revolucions, siguen estes cridaneres o silencioses. En temps de crisi es busquen alternatives als sistemes que cauen. Al campus de la UPV de Gandia, dilluns 4, dimarts 5 i dimecres 6 de març es parlarà d’algunes de les alternatives viables que estan duent-se ja a terme. Es presenten com a ‘Converses sobre ruralitat i desenvolupament sostenible’ i han estat organitzades pel departament de Ciències Ambientals de l’Escola Politècnica Superior de Gandia, la Universitat Politècnica de València i Mas de Noguera.

L’activitat ha estat finançada per l’àrea de Gestió Cultural del Vicerectorat d’Alumnat i Cultura a través de les ajudes concedides en la convocatòria de projectes culturals 2012/2013.

Paloma Herrera, que ha estat la professora encarregada de la presentació del projecte i de la coordinació de les jornades, explicava que durant tres dies es plantejaran qüestions “molt, molt variades per a un públic molt, molt general”. Durant tres dies s’exposaran diverses experiències reals de desenvolupament sostenible, s’oferiran eines per a l’anàlisi i el debat sobre les noves expectatives socials i econòmiques que oferix el medi rural.
Els dos primers dies han estat organitzats per Mas de Noguera, que fa trenta anys que duen a terme experiències en ruralitat i desenvolupament sostenible. L’últim dia, dimecres, ha estat organitzat per un grup d’estudiants d’Educació Ambiental, que enguany cursen 5é de la Llicenciatura de Ciències Ambientals i que estan conveçuts que hi ha altres maneres de tractar la terra perquè done fruits i salut. Entre els seus objectius, “intentar promocionar l’agricultura ecològica com a opció per a eixir de la crisi”, apuntava David Navarro.

Ells mateixa ho han pogut experimentar amb l’agricultura ecològica treballant unes hortes abandonades propietat del Campus Politècnic de Gandia. Van provar diferents mètodes, “permacultura, sistemes de plaguicides naturals… i provant, provant, vam vore l’oportunitat en l’assignatura d’Educació Ambiental de continuar formant-se en este camp i, una vegada ja hem assolit alguns coneixements, intentar difondre’ls i intentar que la iniciativa continue en el temps”, comentava Joan Pérez.

David Navarro, Joan Pérez, Alba Canet, Tamara Tortosa, Miguel Moreno, Mar Moscardó, Pablo Santonja i Ester Moscardó, són este grup de joves que aposten per un model de consum diferent, “un consum més responsable, en el que tu saps el que consumixes i l’agricultura ecològica perquè saps que eixos productes són sans, no tenen pesticides”, explica Alba Canet que apunta també que “això, en certa manera, formarà part del nostre futur perquè creiem que és el viable i el correcte hui en dia”.
567 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!