Els ajuntaments demanen al Consell usar els diners de Reciclatge de Residus Marina Alta per a liquidar el deute amb l’abocador d’El Campello

Els 20 consistoris que formen part de l’empresa han demanat reunir-se amb la Consellera per tractar la qüestió després que VAERSA s’haja negat a fer eixe canvi de destí dels 1,5 milions dels que disposa Reciclatge de Residus Marina Alta.
Dilluns va tenir lloc a Dénia la Junta General de Reciclatge de Residus Marina Alta. Els vora 20 ajuntaments que hi formen part d’esta societat, entre els que es troba Pego —que va estar representat per la regidora de Residus Laura Castellà—, van estar d’acord en demanar al Consell ajuda econòmica per poder fer front al deute d’aproximadament 1,5 milions amb l’abocador d’El Campello. La solució que proposen els municipis de la comarca és que la conselleria concedisca l’autorització per fer un canvi de destí dels fons de la societat, xifrats en 1,5 milions d’euros, a fi de fer front al pagament de les dos factures que es deuen al Campello.


Foto publicada a la Marina Plaza


El problema residix en què l’empresa pública VAERSA participa amb el 93,3% de les accions en la societat Reciclatge de Residus Marina Alta i no és favorable al canvi de destí dels diners del fons, que tenen com a objectiu modernitzar la planta de transferències de La Xara que necessita de millores urgents. Per tant, VAERSA no vol assumir el deute pendent dels ajuntaments amb l’abocador del Campello. Entén que si es procedira així la societat Reciclatge de Residus no tindria sentit de ser.
A eixe problema se’n suma un altre, el fet que els al voltant de 20 consistoris que formen part de Reciclatge de Residus, no tenen dotació pressupostària per a pagar les factures pendents, sobretot, a estes altures de l’exercici, que està apunt de finalitzar. A més, recorden que els 1.5 milions amb què compta la societat han estat abonats per cada municipi i, per tant, en certa o en molta manera, consideren que eixos diners són de la ciutadania de la Marina Alta i, perquè esta no pague més s’haurien de destinar al cancel·lar el deute.

El director general de VAERSA, Vicent Garcia i Llorens, present a la Junta General es va comprometre amb els representants municipals presents a concertar una reunió amb la Consellera d´Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián per a abordar el problema.
905 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!