Compromís qüestiona que la Diputació d’Alacant es gaste 14.250€ acudint a la cimera del canvi climàtic, però no destine 60.000€ a la regeneració de les muntanyes de Pego

Esta última va ser una proposta presentada en l’últim ple ordinari de la Diputació per part de Compromís a la que el PP va votar en contra perquè considerava que no era una competència pròpia de l’ens provincial. Els valencianistes denuncien que la Diputació d’Alacant s’ha gastat 10 vegades més en el viatge a cimera del canvi climàtic que la Generalitat.
El grup de Compromís a la diputació d’Alacant va demanar ahir dimarts que el Diputat de Medi Ambient del Partit Popular, Francisco Javier Sendra, comparesca per explicar el motiu pel qual l’entitat provincial «es va gastar fins a 10 vegades més pressupost en el viatge a Brussel·les que la Generalitat Valenciana». Asseguren els valencianistes que «en el mateix viatge el govern valencià ha invertit 1.400 euros front els 14.250 euros invertits per la Diputació d’Alacant». Així mateix, comparen esta situació amb la decisió presa per la Diputació de València que «va decidir no assistir al viatge per evitar duplicitats amb la Generalitat i racionalitzar despeses».

Esta circumstància ha fet que Compromís qüestione el plantejament de la Diputació d’Alacant, i més concretament del PP, qui ostenta el govern provincial, ja que estos han decidit acudir a una cimera pel canvi climàtic, amb una despesa superior a 14.000 euros, però contradictòriament no van aprova una proposta a favor de la regeneració d’incendis perquè considera que és una «competència impròpia».

La demana era concretament «la inclusió en el Pressupost de 2016 d’una subvenció nominativa a l’Ajuntament de Pego per a la conservació del sòl i regeneració ecològica, així com per a la rehabilitació de bancals de pedra seca, de la zona afectada per l’incendi que es va produir en el darrer mes de maig per un import total de 60.000€».

Compromís ha recordat que quasi setmanalment, des del mes de juliol, han eixit notícies que evidencien que la institució provincial «necessita un canvi urgent, que passa per desmantellar l’estructura política partidista i la potenciació de serveis als pobles». Ha reiterat el portaveu de Compromís a la Diputació, Gerard Fullana, que «és evident que els polítics que ens representen són els que ha triat per sufragi universal la ciutadania, els de Generalitat, el muntatge polític de la Diputació és ineficient i insostenible», ha conclòs Fullana.
949 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!