Els ajuntaments afectats per l’incendi del 14 de maig es personaran en la causa contra l’home que, presumptament, va provocar el foc

La finalitat és poder accedir a tota la informació sobre la gestió de l’extinció de l’incendi que els passats 14 i 15 de maig va afectar més de 1.700 hectàrees dels termes de Vall d’Ebo, Vall de Gallinera, L’Atzúbia-Forna i Pego. El judici comença dilluns que ve en el jutjat de Dénia, segons ha explicat la regidora de Medi Ambient de Ajuntament de Pego. Dilluns, es personaran els Ajuntaments de Vall d’Ebo i L’Atzúbia.
Ahir es van reunir a l’Ajuntament de Pego els alcaldes dels pobles afectats per l’incendi del 14 i 15 de maig, Antonio Pardo de la Vall de Gallinera, Josep Vidal de L’Atzúbia-Forna, Rafa Llodrà de La Vall d’Ebo i Enrique Moll de Pego, a més de la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pego i l’advocat dels ajuntaments de la Vall d’Ebo i l’Atzúbia, Evarist Aparisi. La finalitat de la reunió era, principalment, resoldre la postura dels consistoris afectats davant l’imminent judici contra la persona que, presumptament, va provocar l’incendi. Es va acordar fer front comú i personar-se tots els ajuntaments com a part afectada en la causa. Dilluns, els primers en personar-se seran els Ajuntaments de Vall d’Ebo i l’Atzúbia, en compartir advocat i tenir clara la postura. L’Alcalde de la Vall de Gallinera ho havia de consultar amb la resta de la formació i Pego ho farà amb advocat propi.
Explicava a Ràdio Pego la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, que s’acorda esta personació «per a poder obtindre tota la informació que no ens han facilitat fins ara». Avançava que, una vegada tinguen tota eixa informació i després d’estudiar-la, «ja decidirem quin procediment seguirem».

Actualment els ajuntaments afectats per l’incendi només disposen de dos documents, un informe de la Conselleria de Governació i un part provisional de la mobilització dels medis aeris d’eixe dia. No obstant, explica la regidora de Medi Ambient que, després d’estudiar-lo se n’han adonat que el part provisional indica que «el dia 14 no va haver-hi mitjans aeris i nosaltres sí que en vam vore, un helicòpter de Diputació i una avioneta i, per això creiem que este part no està bé, que falten moltes coses i volem que es depuren responsabilitats», declarava Castellà.

Una de les possibilitats que tenen els ajuntaments afectats, una vegada avaluen la informació que els puga aportar el judici, és anar més enllà i personar-se com a acusació particular que els permetria poder aportar informes propis i sol·licitar diligències complementàries.

D’altra banda, durant la reunió que van mantenir ahir a l’Ajuntament de Pego els alcaldes de Vall d’Ebo, Vall de Gallinera, L’Atzúbia-Forna i Pego va quedar patent que, una de les qüestions que va provocar l’alentiment en l’arribada dels efectius en l’extinció de l’incendi, és la divisió provincial dels Consorcis de Bombers. Tots quatre batles coincidixen en la postura dels Bombers de la Marina Alta que, el millor, seria disposar d’un Consorci autonòmic i no provincial per guanyar en efectivitat.

En un altre ordre de coses, pel que fa a l’Ajuntament de Pego, des de pocs dies després de l’incendi, a la Cambra Agrària s’estan tramitant instàncies per demanar a la tècnic forestal, l’autorització de tala d’arbres que puguen suposar un perill per a cases o parcel·les que hagen estat afectades per l’incendi. La novetat al respecte és que, a més d’este servei, en breu l’Ajuntament habilitarà, a la web municipal, un espai per poder descarregar-se la mateixa instància i poder fer la sol·licitud telemàticament.

Ens permetem incloure un enllaç de la cançó Foc a les muntanyes de Miquel Pérez.
596 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!