Els agricultors ja poden demanar la devolució de l’impost d’hidrocarburs

La Unió-Coag va comunicar este cap de setmana a tots els agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana que ja poden accedir a la devolució de l’Impost Especial d’Hidrocarburs (IEH), després de l’aprovació en el Butlletí Oficial del Estat de l’orde del Ministeri d’Economia i Hisenda que la regula, segons va informar en un comunicat esta organització agrària. Esta mesura s’arreplegava en l’acord firmat al desembre del 2005 entre el Ministeri d’Agricultura i el Ministeri d’Hisenda i diverses organitzacions agràries, entre elles La Unió-Coag, per a pal•liar els efectes de la pujada dels carburants en el camp.

La Unió-Coag va animar els agricultors i ramaders a què realitzen com més prompte millor els tràmits necessaris per a poder accedir a la devolució de l’impost, 0,078 euros per litre de gasoil consumit o comprat, sense límit de volum, que haja sigut facturat entre l’1 d’octubre del 2005 i el 30 de setembre del 2006.

Les sol•licituds es podran realitzar de forma telemàtica per internet a través d’organitzacions com La Unió-Coag que tenen subscrit un conveni de col•laboració amb l’Agència Estatal de l’Administració Tributària.
La devolució de l’IEH suposa «la quantia econòmica més important» destinada al sector agrari de tots els acords firmats amb l’Administració per a pal•liar la «desproporcionada pujada» del gasoil agrícola.

I continuem parlant d’agricultura, però ara de cítrics i és que les empreses valencianes dedicades a la transformació de cítrics en sucs no poden absorbir totes les taronges que apleguen a les seues instal•lacions. L’allau d’enviaments de fruita que reben és tal que la seua capacitat per a absorbir-les s’està veient àmpliament desbordada i la pràctica totalitat d’estes empreses és troben a la vora mateixa del col•lapse.

Les causes són l’augment de producció, i el consegüent esfondrament dels preus en el camp, el que ha obligat a buscar fórmules per a descongestionar el mercat en fresc i la transformació industrial és sempre l’eixida més a mà, de tal manera que els enviaments de cítrics a la indústria -una alternativa subvencionada per la Unió Europea (UE)- han sigut enguany més elevats que mai. En segon terme, la Conselleria d’Agricultura, guiada per eixe mateix objectiu d’alleujar el mercat en fresc per a revitalitzar els cotitzacions en el camp, va posar una marxa una campanya consistent a sufragar la retirada de 50.000 tones de clementines per a transformar-les en suc i repartir-les amb la finalitat de promocionar el consum.

El resultat és que no s´aconsegueix donar eixida als sucs al ritme adequat i els carregaments de taronja navelina esperen a les càmeres frigorífiques fins què el suc de clementina vaja trobant acomodament en el mercat per a poder entrar en les màquines peladores i iniciar el procés. Enguany també s’han incrementat els nivells de fruita destinada a la retirada i a l’alimentació animal, una iniciativa esta última igualment subvencionada per la Generalitat.


597 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!