Carnestoltes 2007 supera totes les expectatives

30.000 persones assisteixen a la nit de Carnestoltes de Pego, xifra oficial que supera amb escreix les expectatives, que eren de 25.000 disfresses. Totes les places del municipi provistes de música estigueren vessades de gent, potser caldria destacar la de l´Ajuntament, que enguany ha arrossegat un gran nombre de públic. Al voltant de les 8 del matí la festa es va anar apagant. Pel que fa al carnestoltes infantil, la qualitat i originalitat de les disfresses va fer que una multitud es congrerara a la Font per veure els més menuts. Carnestoltes, un any més, ha tornat a sorprendre. Les històries que es teixeixen cada nit d´aquesta màgica festa treuen el seu fruit l´any següent, amb el resultat que cada vegada és més gent la que s´apropa a Pego per a comprovar si el nostre carnestoltes és tan divertit, tant entretingut i animat com diuen. La majoria tornen a repetir perquè les expectatives es compleixen amb escreix, com ho confirmen les xifres de participació. Enguany s´ha triplicat la població de Pego, acollint fins a 30.000 persones, segons les dades oficials facilitades, en una nit esbojarrada i fascinant.

Abans d´endinsar-nos a eixa nit, fem un repàs pel carnestoltes infantil que va atreure un gran nombre d´observadors i observadores; a més d´un gran nombre de participants. Xiquets i xiquetes de Rosalia Bondia, El Convent i Ambra van confluir al Pla de la Font després de recórrer en cercavila la major part dels carrers del poble. L´entusiasme de cada disfressat es nota en els sons que els acompanyaven i en les declaracions que van fer a Ràdio Pego, que confirmaven els ànims i el gust pels Carnestoltes per les atraccions, la desfilada o el que per la vesprada no hi haja classe.

Mares i mestres, moltes vegades també les àvies, són les grans protagonistes en l´ombra. Elles no desfilen, però si que són les artífex de la major part de la fantasia i originalitat que recorre els carrers del municipi. Elles són les que s´esforcen perquè tot estiga a punt per a divendres de vesprada i la seua llavor no decep ningú.

Dels més menuts anem a un dels passos importants abans de la gran nit de carnestoltes, la preparació de les barres que es distribueixen per molts dels punts neuràlgics Pego i que estan regentades per diverses associacions que formen el teixit social del municipi. La vesprada de dissabte a la Plaça del Mercat el rebombori era evident. Tothom ultimava les provisions per a la nit. Les connexions en directe durant el programa de “l´amplificador”, dirigit per Sergi Miralles ens van permeten radiografiar la situació. Caixes amunt i botelles a baix, a les enormes neveres que durant eixa nit no paren de refrigerar les begudes que molts demanen. Sempre hi ha també barres que es munten a darrera hora, amb el més rudimentari, com va ser el cas de la filà Alaçdrach. En el cas dels quintos del 89 el gran nombre de participants en els torns de la nit els permetria gaudir de la festa perquè només havien de treballar una hora cada grup.

Durant eixa vesprada també coneixíem el dispositiu de voluntaris d´Acció Urgent per a la nit de carnestoltes. 30 persones i 3 ambulàncies per a atendre un gruix de gent important. Andrés explicava el treball d´aquests voluntaris que, per una nit, deixen la gresca per a ajudar els altres.

Al dispositiu especial sanitari d´Acció Urgent se li va afegir en eixa jornada noctura un altre al Centre de Salut que disposava de dos metges i dos ATSs. Fins a 70 persones van haver de ser ateses pels serveis sanitaris. La major part d’estos van patir intoxicacions etíliques. La resta va patir colps i diverses ferides patides en alguna de les baralles que es van produir durant la nit.

En la part de seguretat el dispositiu va arribar a disposar de 58 agents. D’una banda operararen 40 efectius de la Guàrdia Civil i per una altra 18 Policies Locals, 11 de Pego i altres set d’Oliva, reforçaren els agents pegolins. A més l’Ajuntament va contractar una companyia de seguretat privada per a protegir els edificis públics, així com les naus del polígon industrial.

En total es van registrar 17 baralles i en elles van participar multitud de jóvens, la major part procedien de fora de la localitat, segons fonts oficials. La contusió més greu que es va produir va ser la que va patir un jove en el cap després de ser colpejat amb una barra de ferro.

Entre les 30.000 persones que van gaudir de la nit de Carnestoltes de Pego, el que més va destacar va ser l’enginy de les disfresses, fetes aquestes a mà, llogades o comprades. La música també va ser protagonista. Les places provistes d´aquesta van aconseguir congregar un gran nombre de públic, a destacar la Plaça de l´Ajuntament, que altres anys no ho havia aconseguit. La resta de carrers no es quedaven, però, buits, de fet pràcticament tot Pego estava ple de fantasia i imaginació vinguda d´arreu del territori valencià i de fora d´aquest.

Però no tot és alegria, hem de lamentar un accident mortal a la carretera de Pego al Verger. Va ser diumenge de matinada, l’accident, les causes del qual és desconeixen, va tindre lloc sobre els 03.44 hores quan quatre vehicles van xocar en la CV-700 a l’altura del quilòmetre 65,250, a prop del Safari del Verger. Un jove de 27 anys va morir ahir de matinada i altres tres van resultar ferits després d’una col•lisió entre tres turismes i un autobús en la carretera que uneix El Verger i Pego. El jove de 27 anys va presentar traumatisme craneoencefálic i politraumatismes. Va ser traslladat a l’Hospital de Dénia, on va morir.

Segons van explicar fonts coneixedores del cas, el turisme del difunt -J. A. M. G., de 27 anys i veí de Benimeli- va col•lidir de manera frontal contra l’autobús, procedent de Pego i que transportava a uns 35 viatgers d´esta localitat i d’Ondara. Tots ells van eixir il•lesos del sinistre.

Malgrat els lamentables successos ocorreguts, la vida continua i ara els pegolins i pegolines es preparen per a Pinyata, aquest dissabte que ve.
624 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!