Els actes de l’Any Estellés s’enceten amb un recital el Dia de la Poesia

Pego retrà homenatge a Vicent Andrés Estellés, un dels poetes valencians més importants i del qual se celebra este 2024 el centenari del seu naixement. El consistori celebra l’efemèride amb l’Any Estellés, una sèrie d’actes dedicats a la figura de l’autor, que va nàixer a Burjassot un 4 de setembre de 1924.

El primer dels esdeveniments tindrà lloc dijous pròxim 21 de març a les 19:30 hores, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia. L’Ajuntament de Pego, amb la col·laboració de l’associació cultural Atzaïla, organitza una actuació poètic-musical en la qual participaran Joan Femenia i Enric Casado. En l’acte participarà també el regidor de Cultura, Josep Mengual, qui presentarà, a més, un punt d’interés sobre Vicent Andrés Estellés, que romandrà al llarg d’enguany a la biblioteca municipal Carmen Alemany Bay.

Mengual afirma que “Estellés és un dels nostres més il·lustres autors i és de vital importància rememorar la seua figura i la seua meravellosa obra en un any tan important, especialment perquè els més xicotets i xicotetes coneguen el seu llegat, necessari per a entendre la cultura valenciana”.

L’edil també ha agraït la col·laboració de l’associació Atzaïla, “sempre del costat de la Cultura, reivindicant les nostres arrels i, en aquest cas, rememorant una figura tan important per a la societat valenciana com ho va ser, ho és i ho serà, Estellés”. Per tot això, l’edil, ha indicat que s’està treballant per a fixar en el calendari altres esdeveniments sobre la figura del poeta durant aquest any del centenari del seu naixement.

Cal recordar que la primera de les accions corresponents a la programació de l’Any Estellés a Pego ha estat la posada en marxa de la campanya «Grava´m un poema» a Ràdio Pego. Amb la iniciativa s’incentiva la participació de tota la ciutadania en la celebració del centenari, que pot aportar el seu gra de sorra recitant un poema d’Estellés. Des del passat dia 12 s’emet els dimarts a Ràdio Pego, entre les 11 i les 12, un espai amb els poemes que ens arriben a través del whatsapp 691 022 333.

304 Visites
Hola!!