El socialista Enrique Moll és investit nou alcalde de Pego

Després de prendre possessió de l’acta de regidor, el popular Eduardo Siscar, s’ha passat a l’elecció del nou alcalde del municipi després de la renúncia de l’actual, Carmelo Ortolà, per complir el pacte de govern entre Ciutadans de Pego i el PSPV. Dos han estat les candidatures presentades, la del socialista Enrique Moll i la de la popular Maite Ferrándiz, qui obtenia els 7 vots del seu partit, el PP. La de Moll obtenia la majoria absoluta, amb el suport del seu propi partit (PSPV), de Ciutadans de Pego i de la regidora del Bloc-Compromís Conxa del Ruste. El seu company de partit, Josep Nadal, s’abstenia. El nou alcalde en el discurs de possessió ha declarat que “és un orgull ser l’alcalde de tots els pegolins”. Defenia el seu equip de govern com a “proper a la gent, en favor del pluralisme polític, religiós i sense cap tipus de discriminació per sexe o procedència”. Concloïa Enrique Moll assegurant que “vull ser en definitiva l’alcalde de tots els pegolins”.
El plenari extraordinari del dissabte 20 de juliol de 2013 serà recordat per molta gent, però molt especialment per Enrique Moll Briones, ja que era elegit alcalde socialista del seu municipi, Pego. Per a no perdre’s l’esdeveniment, el saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego estava de gom a gom. Entre les persones presents, alts càrrecs autonòmics, provincials i comarcals del PSPV-PSOE: Antonio Torres, Consuelo Català, José Manuel Orengo o Eric Campos, entre d’altres.
Abans d’això, però, el popular Eduardo Siscar tornava a seure a la taula de la corporació municipal en substitució de la seua companya de partit, Maria del Mar Sastre, que renunciava a la seua acta de regidora per incompatibilitat laboral.
Com a curiositat, a l’hora de jurar o prometre el càrrec, els regidors/es han d’acreditar la seua persona aportant el DNI o algun document acreditatiu similar. No obstant això, Siscar ha dit que no en duia cap. Malgrat l’incident, l’alcalde en funcions, Enrique Moll, ha consentit la presa de possessió perquè “el coneixem massa”. Així que Eduardo Siscar hui ha promés el càrrec de regidor de l’Ajuntament de Pego.

Acte seguit es passava a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa de Pego. Així, en primer lloc es constituïa la mesa d’edat, composada pel regidor amb més edat, Fernando Gil i el regidor més jove, Josep Nadal.
Fet açò, el secretari municipal explicava que el procediment: “poden ser candidats tots els regidors que encapçalen les corresponents llistes. Si algun d’ells obté la majoria absoluta de vots, serà proclamat alcalde. Si cap d’ells obté la majoria serà proclamat alcalde el regidor que encapçale la llista que haja obtingut el major nombre de vots populars en el corresponent municipi i, en cas d’empat, es resoldria per sorteig”.

El president de la mesa d’edat, Fernando Gil, passava a preguntar, grup per grup si presentaven candidatura. Conxa del Ruste anunciava que el Bloc-Compromís no presentava candidatura i explicava que “hem decidit recolzar la candidatura que va a presentar el PSOE en la persona d’Enrique Moll”. Una elecció amb el vist-i-plau de l’assemblea de la formació valencianista que continua amb la postura que va adoptar el Bloc-Compromís fa dos anys, “continuant amb l’esperit del pacte per les llibertats que vam signar en 2003”. Explicava que només un dels dos regidors del grup donaria suports a la candidatura socialista. L’altre s’abstindria.

D’altra banda, recordava Conxa del Ruste, que el Bloc-Compromís continuarà a l’oposició “vigilant per a què este canvi d’alcaldia no supose l’increment de la despesa dels pressupostos de l’ajuntament i vigilant també […] el canvi de les polítiques per a què el futur siga més il•lusionant”, que assegura que és el que van a fer des del Bloc-Compromís a partir d’ara, “preparar el futur, el nostre i el de tot el poble”.

Enrique Moll, portaveu del PSPV, confirmava la seua candidatura a alcalde. Com a motius per presentar-la exposava “el nostre electorat, la nostra militància, les exigències que fa dos anys va fer el nostre electorat i la nostra militància d’intentar obtindre l’alcaldia de Pego”.

El fins a fa no res alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, agafava la paraula com a portaveu de Ciutadans de Pego per a transmetre que no presentaven candidatura i que anaven a recolzar la d’Enrique Moll Briones com a representant del PSPV-PSOE. Així mateix, Ortolà expressava l’agraïment de Ciutadans de Pego al PSPV com al Bloc-Compromís, “el recolzament que durant estos últims 10 anys han donat a esta formació per a què formàrem part de l’equip de govern i encapçalara jo personalment l’alcaldia d’este ajuntament”.
Maite Ferrándiz anunciava la candidatura del PP, en la seua persona “perquè considerem que des de 2003 representem una àmplia majoria dels ciutadans i com a tal els devem el presentar esta candidatura en este moment”.
La votació de la candidatura encapçalada per Maite Ferrándiz Perelló obtenia 7 vots.
La votació de la candidatura encapçalada per Enrique Moll Briones obtenia 9 vots.
Hi havia una abstenció, la del regidor del Bloc-Compromís, Josep Nadal.
Este resultat donava com a alcalde, per la majoria absoluta de vots obtinguts, al socialista Enrique Moll Briones. Era el moment de prometre el càrrec.
Amb la vara de comandament ja en les seues mans, Enrique Moll Briones es dirigia al nombrós públic present, ja com a alcalde de Pego.
El seu discurs d’investidura començava amb agraïments: “a tota la gent que va confiar en mi ara i fa dos anys, a tota la gent que va formar part de la meua candidatura […] als grups que m’han recolzat hui […] a tota la meua família, als presents i als absents” i ací Enrique Moll s’emocionava i havia d’interrompre el seu discurs. De fet, una vegada el reprenia continuava amb veu trencadissa. Donava les gràcies també “a tota la gent que ompliu el saló de plens, amics, amigues, companys i companys del partit de tot arreu de la comarca i de tot el País Valencià”.
Enrique Moll també li donava les gràcies als seus progenitors. A son pare del que ha aprés “que la paraula és l’home i que el més important en la vida és ser conseqüent en un mateixa”. I a sa mare, “model, ara i sempre, de bona persona, amiga dels amics i família dels seus familiars”. En nomenar-la es tornava a emocionar.

El nou alcalde també feia referència al seu antecessor en el càrrec, del que assegurava, “he aprés moltes coses. Durant estos anys he aprés a escoltar, a reflexionar i a no prendre decisions des de la visceralitat, sinó des de la tranquil•litat i el raonament”.
Arribava al final, advertint que “hui no vaig a fer discursos polítics”, “no vaig a fer promeses que no puga complir” i se centrava en el que significa per a ell ser alcalde de Pego, “un orgull ser l’alcalde de Tots els pegolins”. També avançava que el seu equip de govern serà “proper a la gent, a favor del pluralisme polític, religiós i sense cap tipus de discriminació per raó de sexe o procedència. Vull ser, en definitiva, un alcalde de poble, en definitiva vull ser l’alcalde de tot el poble de Pego”, concloïa i darrere d’estes paraules, un gran aplaudiment ressonava al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego.


791 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!