El Consell deu 30 milions als emprenedors des de 2011

Tres d’eixos emprenedors són pegolins: Commoda, Armeria El Manà i Ajuda’t +. Plataforma d’Autònoms Emprenedors s’ha reunit amb el PSPV-PSOE per a explicar el problema. La xifra de 30 milions d’euros correspon a tres línies d’ajudes: contractació del primer personal, per a ocupació autònom i per a R+D.
Els deutes del Consell són múltiples i variats, com demostra, una vegada més la notícia que continua. “No es creguen la publicitat sobre el suport a este sector”, va advertir ahir el president de la Plataforma d’Autònoms Emprenedors, Miguel Pacheco, després de l’entrevista que va mantindre amb el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig. Tal com van denunciar ambdós en conferència de premsa, la Generalitat deu 30 milions a 5.000 emprenedors, als que va concedir ajudes però no els ha pagat des de juny del 2011.

Des de 2011 hi ha tres pegolins emprenedors que estan pendents de cobrar l’ajuda que el Consell els va concedir en obrir el seu negoci. En esta situació està Ajuda’t +, Armeria El Manà i Commoda.

La xifra de 30 milions d’euros correspon, segons Pacheco, a tres línies d’ajudes, per a contractació del primer personal, per a ocupació autònom i per a R+D. Esta última línia ha desaparegut en la convocatòria d’enguany, que es reduïx a set milions d’euros. El president de la plataforma va assenyalar que entre el 50% i el 60% dels negocis que obri alguna persona emprenedora tanca abans de dos anys. Si a més no se’ls paga l’ajuda oferida com a “capital llavor”, el percentatge de fracàs és molt major.

“És una vergonya i una hipocresia enorme que Alberto Fabra comparega en pla triomfalista quan la realitat és que milers d’autònoms van confiar en la Generalitat i ara patixen un impagament massiu que supera els 30 milions”, va comentar, al seu torn, el líder socialista. Puig va qualificar de greu el que reflectix l’informe de la Sindicatura de Comptes de 2011, segons el qual “la Generalitat va rebre en temps i forma els pagaments de l’Estat, però únicament va transferir al SERVEF un 16% d’allò que s’ha rebut, per la qual cosa van quedar pendents 240 milions, que no se sap on han anat a parar”.
826 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!