El servei Llega800 per solucionar els problemes de televisió es transforma en indefinit

Fins ara este servei facilitat pel Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital per a solucionar les interferències que provoca la instal·lació de la tecnologia 4G en les televisions, fent que molts canals deixen de veure’s, era de 6 mesos. Actualment, però, la constant ampliació d’antenes mòbils fa que el servei estiga disponible indefinidament. Si la seua televisió està afectada, cal telefonar al 900 833 999. Es pot telefonar en horari de dilluns a dissabte de 9:00 a 22:00h. Els dies festius no hi ha servei disponible. També es pot consultar la pàgina web: www.llega800.es

La tecnologia 4G permet aconseguir connexions mòbils de molt alta velocitat, millorar la cobertura en l’interior dels edificis i aconseguir majors nivells de penetració geogràfica, en particular a les zones rurals. Alhora, però, en utilitzar la freqüència de 800 MHz que abans s’utilitzava per a veure la televisió digital terrestre (TDT), sol provocar una desintonització del senyal de TV, provocant que alguns canals no es vegen perquè es produïx una interferència.

Fa al voltant d’un any estes afectacions eren poc freqüents. Actualment, però, s’han intensificat perquè, explicava la regidora de Noves Tecnologies Rebeca Bañuls, «després de comprovar que el repetidor de Xillibre no té problemes de funcionament, com tampoc en tenen les antenes de les cases particulars», tot apunta que la interferència en el repetir de Xillibre ve provocada per la instal·lació cada vegada major d’antenes de telefonia o pel seu canvi de lloc.

Per a solucionar estes afectacions i garantir que la posada en servei de les estacions base de telefonia mòbil no afecte la TDT, l’entitat Llega800 du a terme les actuacions tècniques necessàries en les instal·lacions de recepció dels usuaris de TDT. Estes actuacions són de caràcter gratuït per a la ciutadania afectada.

Es pot contactar amb Llega800 en el Centre d’Atenció a l’Usuari, que és el departament en el qual resolen les incidències. El telèfon és gratuït: 900 833 999. Es pot telefonar en horari de dilluns a dissabte de 9:00 a 22:00h. Els dies festius no hi ha servei disponible. També es pot consultar la pàgina web: www.llega800.es

La regidora de Noves Tecnologies recomanava telefonar al 900 833 999 «tantes vegades que siga necessari» perquè «la solució potser no siga definitiva». Explicava que, en la majoria de casos les persones encarregades de solucionar la incidència solen tardar un o dos dies en acudir a la casa afectada. L’actuació que solen fer és col·locar un filtres a la instal·lació de recepció de la televisió, és a dir, a l’antena.

1318 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!