El Servei d’Emergències Sanitàries atén a 39 persones per ofegaments en la Comunitat Valenciana

A l’estiu el que més crida l’atenció és donar-se un bany, bé siga en la piscina o en la mar. Però cal anar amb molt de compte, ja que en aquesta època es registren molts ofegaments o cops de calor per imprudències.

En el que va d’estiu, el Servei d’Emergències Sanitàries ja ha atès a 39 persones per ofegaments en platges, embassaments i piscines de la Comunitat Valenciana. D’elles, 15 han mort i 24 han resultat ferides de diversa consideració. Aquest nombre tan elevat es deu a que, durant aquesta època estival es practiquen més activitats aquàtiques.

Des de La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del Servei d’Emergències Sanitàries, recomanen extremar la precaució per evitar possibles ofegaments. Per tant, cal tindre en compte alguns consells i posar-los en pràctica durant aquesta època de l’any.

Els experts recomanen a la ciutadania triar llocs segurs per a banyar-se on hi haja servei de socorrisme, seguir les indicacions d’aquestos i respectar el significat de les banderes a la platja.

A més, segons ha informat lOrganització Mundial de la Salut, els ofegaments són una de les primeres causes de mort accidental en xiquets i xiquetes entre 1 i 4 anys. Per tant, segons ha explicat el tècnic en emergències d’Acció Urgent, Pedro Barranco, cal extremar la precaució en els més menuts i sempre tindre’ls vigilats.

Un altre dels factors més essencials per evitar els ofegaments en els més menuts és la mesura de seguretat. Cal tindre, en tot moment, al xiquet o la xiqueta molt a prop i dotar les piscines domèstiques de tanques. Des de l‘Organització Mundial de la Salut s’adverteix que el temps per a poder reaccionar i salvar la vida d’un menor que no sap nadar és d’uns 27 segons. Per tant, Pedro Barranco ens aconsella el següent.

Mentre que en els xiquets la causa principal dels ofegaments són els descuits. En el cas dels majors són els talls de digestió. El director del Servei d’Emergències Sanitàries, Pere Herrera, ha advertit evitar el bany immediatament després de les menjades. A més, Pedro Barranco, aconsella el següent.

Per tal de fer front a les altes temperatures que ens sotmetem durant aquesta època estival és habitual encendre l’aire condicionat i beure aigua o begudes molt fresques. Però aquest fet també pot resultar perillós, explica el tècnic en emergències d’Acció Urgent.

La ciutadania ha de tindre molt present els consells que proporcionen els experts. A Pego, l’associació Acció Urgent du a terme una serie de rutines i serveis per tal d’ajudar a les persones en el seu dia a dia i més en èpoques de l’any tan crítiques com pot ser l’estiu o l’hivern, ha explicat Pedro Barranco.

Aquestes mesures de seguretat i prevenció s’han de tindre molt en compte en el que queda d’estiu per evitar els ofegaments o cops de calor, tant en menors com en adults. Acció Urgent ha hagut d’actuar un parell de vegades, en el que portem d’estiu, per tal de socórrer alguna persona que ha sofrit mareig o sudoracions, ha comentat Barranco.

Per tant, cal recordar que s’ha de vigilar als més menuts en tot moment mentre estan prenent el bany i, pel que fa a les persones més majors, hidratar-se, estar en zones fresques i evitar el bany en solitari.

1837 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!