El PSPV-PSOE demana la compareixença de la ministra i el conseller per a explicar la seua actuació en l’incendi de la Marina Alta i el retard en la intervenció a Pego

El coordinador dels diputats i senadors dels socialistes, Herick Campos, ha recordat que ja van demanar al Congrés, després de l’incendi del Montgó que va cremar 444 hectàrees, «un reforç de les brigades» i assenyalava que a la petició «el PP va votar en contra».
El passat dilluns, va visitar Pego el coordinador dels diputats i senadors del PSPV-PSOE, Herick Campos. En esta visita, en la que es va reunir amb l’alcalde de Pego, Enrique Moll li va traslladar que «exigisca a les Corts Valencianes i a les Corts Generals, la màxima transparència i explicacions sobre la resposta i actuació de la Generalitat i El Govern d’Espanya en l’incendi de Pego, Vall d’Ebo, Vall de Gallinera, Vall De Laguar, i l’Atzúbia, i especialment pel que fa a l’evident retard en l’actuació a Pego».
Campos anunciava que el PSPV-PSOE «sol·licitarà la compareixença en el Congrés de la Ministra d’Agricultura, Alimentació, i Medi Ambient (MAGRAMA), i davant de la Diputació Permanent dels Corts Valencianes del Conseller de Governació i Justícia». També comunicava el diputat socialista que «es realitzarà una bateria de preguntes orals i escrites i una petició d’informe al Govern d’Espanya per a conèixer al detall l’actuació del MAGRAMA i la UME, així com les peticions i coordinació realitzada per part de la Generalitat Valenciana».

Campos ho va anunciar recordant l’actuació que es va realitzar en l’incendi del Montgó, declarant que, en aquell moment van poder comprovar amb les preguntes parlamentàries «que hi havia hagut una descoordinació total entre la Generalitat i el Govern d’Espanya que va provocar un retard en l’aplicació de mitjans i els mitjans adequats i per eixa dolenta gestió l’incendi va ser més greu del que hauria d’haver sigut».

Sobre l’incendi de Pego, explicava que Ximo Puig «ha seguit pas a pas l’evolució de l’incendi en contacte directe amb l’alcalde i lamenta que, novament, la Generalitat s’associe a ineficàcia, falta de mitjans, insensibilitat amb els afectats, i opacitat en les explicacions». Per això, afegia, «s’ha compromès amb l’alcalde a fer pressió parlamentària perquè es donen explicacions i, si es constata que hi ha hagut falta de mitjans o de coordinació, demanar les oportunes dimissions».

Herick Campos recordava que Ximo Puig ha promogut diverses iniciatives en el Congrés per a demanar al Govern que amplie els períodes de reforç estival de les brigades, tant per la sequera, com per les retallades en les pròpies brigades de la Generalitat i en la neteja de muntanyes amb programes d’ocupació. Concretament, el passat dia 28 d’abril es va votar la Proposició No de Llei del PSOE sobre inversions del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en la que s’incloïa tant la denúncia de les retallades en brigades i neteja i vigilància de muntanyes, com la demanda que El Govern ampliara els reforços estivals tant en número com en temps.
831 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!