Dissabte 23, l’Assemblea Oberta de Pego convoca experts i afectats per promoure una plataforma cívica que defense les muntanyes pegolines

A la propera cita convocada per l’Assemblea Oberta de Pego hi acudiran, com a participants, experts com enginyers forestals, bombers, Centre Excursionista de Pego o Acció Urgent, a més de totes aquelles persones interessades en promoure iniciatives per recuperar, en els terminis adequats, les muntanyes. La cita és dissabte 23 de maig, a les 19h., a la plaça de l’Ajuntament.
Ahir de vesprada podíem llegir a Levante que el Sindicat de Bombers i Policies de la província de València denunciaven que les brigades van arribar tard a l’incendi de la Vall d’Ebo perquè no disposaven de sirenes per advertir la seua presència i poder avançar vehicles amb rapidesa. Esta absència de dispositius tampoc els permetien botar-se els semàfors en roig, el que va provocar eixe retard. Un retard que reconeixia el sindicat, pot marcar la diferència entre un petit i un gran incendi.

Fa una estona Diario Información també ha publicat que el Gabinet Tècnic de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana elaborarà un informe sobre els danys ocasionats a la flora i espècies cinegètiques per l’incendi de La Vall d´Ebo, que ha afectat Pego, L’Atzúbia i la Vall de Gallinera, per a recolzar els clubs de caçadors afectats després d’organitzar una reunió i visita a la zona.

L’objectiu d’este informe, que elaboraran els dos enginyers de muntanyes que treballen per a la Federació de Caça, és «quantificar els danys per a poder presentar-lo a la Generalitat Valenciana i als ajuntaments pertinents, per a sol·licitar, d’una banda, ajudes econòmiques que permeten reposar, entre altres abeuradors i menjadors per a les espècies cinegètiques, que òbviament han quedat destruïts en l’incendi, i d’altra banda, agilitzar l’autorització de treballs i recuperació de parcel·les, perquè es puguen dur a terme sembres que afavorisquen a la fauna» segons explicava el president de la FCCV, Vicente Seguí.

A més, la Federació crearà un protocol d’actuació post-incendi per als clubs de caçadors, encaminat a agilitzar els permisos administratius per a facilitar la recuperació de l’entorn.

En esta línia vol actuar l’Assemblea Oberta de Pego, recopilant informació, sobretot d’experts, per poder ajudar a esclarir «els fets de la que nosaltres creiem ha sigut una mala gestió de l’incendi forestal a diferents nivells», expliquen des de l’Assemblea. És per això que dissabte passat convocaven a una nova assemblea oberta este dissabte, 23 de maig, a les 19h., a la plaça de l’Ajuntament amb l’objectiu d’esbossar «les línies generals d’una futura plataforma de defensa del territori»
A diferència de l’acte d’homenatge als veïns i veïnes de Pego que van ajudar en les tasques d’extinció, dut a terme al teatre municipal, dissabte 23 de maig, s’està preparant una Assemblea «monogràfica que pretén donar veu a totes les persones afectades, així com també als tècnics i enginyers forestals, Acció Urgent, Centre Excursionista de Pego, i tota classe de gent que ha treballat en l’incendi forestal».

Recorden que és important canalitzar «la indignació en acció ciutadana en favor de les nostres muntanyes» i per això defensen que «ara hem de ser un puny tancat».
727 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!