El PP de Pego desconvoca el plenari extraordinari en què demanava derogar els acords per sol·licitar la declaració de zona catastròfica per al municipi després de l’incendi de dijous 14 de maig

Els resultats obtinguts en les eleccions municipals han provocat que el PP desconvoque el plenari previst per a este divendres, a les 18h., «vist que part dels proponents del Ple» no formaran part de la propera corporació municipal i entenen que són els nous regidors els que han de decidir sobre la qüestió. En el plenari, a més de la derogació dels acords aprovats, per unanimitat, es demanava «exigir responsabilitat al govern municipal del MI Ajuntament de Pego, en matèria de prevenció, coordinació i gestió de l’incendi».
Fa uns minuts des de la Secretaria de l’Ajuntament de Pego ens han notificat que s’ha desconvocat la sessió plenària de caràcter extraordinari prevista per a divendres de vesprada. El motiu, els resultats obtinguts en les eleccions municipals. Estos han estat els que han provocat que el PP desconvoque el plenari previst per a este divendres, a les 18h., «vist que part dels proponents del Ple» no formaran part de la propera corporació municipal i entenen que són els nous regidors els que han de decidir sobre la qüestió.

Recordem que, el plenari extraordinari i urgent de divendres 15 de maig, va aprovar, per unanimitat, és a dir, amb els vots favorables de tots els regidors i les regidores, inclosos els del PP:

«- Sol·licitar la declaració de «zona catastròfica» per a tot el municipi la resta de municipis afectats, al Govern de la nació per mitjà de la Subdelegació de Govern d’Alacant i la comunitat autònoma pel greu incendi ocorregut el dia d’ahir 14 de maig.

– Sol·licitar a les administracions europea, nacional, regional i provincial les ajudes necessàries per pal·liar els danys soferts en béns tant de titularitat pública com privada, fent incidència en la necessària implicació de les conselleries corresponents (Medi Ambient, Agricultura, Turisme, …)

– Incrementar la llavor d’assessorament i atenció a les reclamacions dels veïns afectats, per mitjà d’una oficina específica a l’Ajuntament.

– Agraïment a les forces i cossos d’intervenció (Bombers, Protecció Civil, Exèrcit, …) així com als col·lectius que han intervingut en les tasques immediates de restauració, neteja i seguretat a les vies públiques afectades.

– Aprovar un pla d’ocupació per a la restauració.

– Traslladar la solidaritat i recolzament als veïns afectats, així com a la resta de localitats perjudicades.

– Instar a la Mancomunitat a què sol·licite igualment la declaració de «zona catastròfica».

– Sol·licitar que esta declaració siga recolzada per les institucions Provincial i Autonòmica».

I s’afegia:
«- Crear una Comissió de la Veritat: necessitem saber quins han sigut els fets que han desencadenat esta tragèdia i si els responsables han fet tot el possible per evitar-ho o reduir les seus dimensions. Els pegolins i les pegolines hem de saber perquè hem perdut les nostres muntanyes.

– Mobilitzar a tot el poble per tal de defensar a la gent que puga ser encausada per defensar els seus drets i els interessos del seu poble».

Tot i votar a favor, dies després, els regidors i les regidores del PP, presentaven per registre d’entrada la sol·licitud d’un plenari extraordinari amb dos punts en l’ordre del dia:

«PRIMER.- Derogar els acords adoptats en el Plenari extraordinari i urgent celebrat en data 15/05/15.

SEGON.- Exigir responsabilitat al govern municipal del MI Ajuntament de Pego, en matèria de prevenció, coordinació i gestió de l’incendi que va afectar el nostre municipi els dies 14 i 15 de maig de 2015».
Hui, com hem comentat a l’inici, la Secretaria de l’Ajuntament de Pego ha informat que s’ha desconvocat eixe plenari, «vist que per part dels proponents del Ple convocat per al dia 29 de maig de 2015 ha estat presentat escrit (Entrada 2712 de 27.05.15) pel que, pels motius que en ell s’exposen, es sol·licita que es desconvoque el mateix».

L’Alcaldia ha resolt «Atendre la petició i DEIXAR SENSE EFECTE la convocatòria (efectuada per Resolució 452 DE 22.05.15) de la sessió EXTRAORDINÀRIA del PLE a celebrar el dia 29 DE MAIG de 2015, a les 18 hores».
D’altra banda, recordem que l’Assemblea Oberta de Pego ha convocat per a este dissabte, 30 de maig, a les 19h., l’assemblea per a constituir la plataforma cívica per la recuperació de les nostres muntanyes que tenia prevista dissabte passat i que va ser cancel•lada «perquè la Junta Electoral considerà que no era oportú celebrar-la en jornada de reflexió». Esta es durà a terme a la plaça de l’Ajuntament.

Informen des de l’Assemblea que comptaran «amb la presència de personal del cos de bombers que va estar en les tasques d’extinció, de membres del Centre Excursionista i de la Societat de Caçadors». Expliquen que «tots ells ens donaran la seua visió de la tragèdia i ens ajudaran a coordinar millor les tasques de recuperació de les nostres muntanyes».


736 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!