Els socialistes de Pego conversaran amb tots els partits

Anit es reunien per concretar els passos a seguir després de la seua contundent victòria de diumenge. Els socialistes pegolins decidien encetar una ronda de converses amb totes les forces polítiques que han aconseguit representació a la propera corporació municipal. El PSPV- PSOE intentarà imposar el seu programa davant la posició de força que els donen els 7 regidors obtinguts.
Passats tres dies de les eleccions municipals, Ràdio Pego s’ha posat en contacte amb el, més que probable, futur alcalde de Pego Enrique Moll Briones, per saber si els socialistes ja havien iniciat converses per a formar govern. Enrique Moll ha explicat que anit es va reunir la candidatura socialista i les persones que han treballat durant esta campanya electoral. En eixa reunió es va decidir «començar una ronda de converses amb tots els partits». El següent pas serà «analitzar cadascú les propostes que ha fet i l’executiva serà la que decidirà si hi ha un pacte, si ens presentem en solitari a la investidura o si hi ha cinc pactes», comentava Moll.
Des de Ràdio Pego se li preguntava a Enrique Moll la possibilitat de governar en minoria amb pactes puntuals. El socialista no tancava la porta a eixa possibilitat al·ludint a la situació viscuda en esta legislatura, en la que l’equip de govern format per PSPV-PSOE i Ciutadans de Pego han governat en majoria simple –amb 8 regidors.

No se’ns escapa que, en l’escenari de futur, també podria influir el més que possible pacte a la Generalitat Valenciana entre PSPV i Compromís. Sobre la qüestió contestava Enrique Moll que «estan donant-se pactes puntuals en moltes poblacions ja, El Verger, Ondara…», tot i que puntualitzava Moll que «nosaltres tenim llibertat per a maniobrar i Pego és diferent […]. Pego no va a seguir les directrius de ningú» i posava com a exemple el pacte de govern de 2003 entre PSPV-PSOE, PP i Bloc, per a afirmar que «s’ha d’analitzar la història de cada poble per a després poder decidir els pactes que es fan».

Deixava clar el líder socialista pegolí que, tenint com tenen la paella pel mànec, com es diria en un llenguatge de carrer, «nosaltres no tenim pressa» i per això «anem a seure’ns en tots, anem a escoltar i després decidirem el que hem de fer» i és que són conscients de que «els nostres resultats [7 regidors] ens donen la possibilitat de poder estar ara en una posició de força o en una posició de negociació més positiva per a nosaltres». Resumia Enrique Moll que el que faran els socialistes és escoltar «les diferents propostes de la gent i intentar imposar el nostre programa».
Transmetia Enrique Moll a la població, especialment als seus votants, «que estiguen tranquils» perquè «anem a prendre la millor decisió i, fins ara no ens hem enganyat». Assegurava que «el que hem d’intentar que el poble tinga governabilitat i que, al cap i a la fi siga el programa del PSOE el que s’impose».
1230 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!