El PN de La Marjal de Pego-Oliva celebra el Dia mundial del Medi Ambient amb una passejada amb bici per a eliminar plàstics

El proper 9 de juny des de Parcs Naturals et conviden a participar en una marxa amb bicicleta apta per a qualsevol persona aficionada a la bicicleta amb una condició física normal amb l’objectiu de recollir els plàstics que es troben al llarg de la ruta. I és que enguany el Dia Mundial del Medi Ambient està enfocat a viure ‘Sense contaminació per plàstic’. Este amenaça tot el medi ambient, però de manera més greus als ecosistemes aquàtics.

Hui, 5 de juny es commemora el Dia mundial del medi ambient. «El missatge d’este Dia Mundial del Medi Ambient és simple: rebutja el plàstic descartable. Si no pots reutilitzar-lo, refusa’l. Junts i juntes podem traçar el camí cap a un planeta més net i verd.» Són les paraules d’António Guterres, secretari general de l’ONU.

I és que el tema d’enguany del Dia Mundial del Medi Ambient apel·la per un món Sense Contaminació Per plàstic, una crida a la població de tot el món en favor d’un planeta Sense contaminació per plàstics. Cada any s’aboquen en els oceans 8 milions de tones de plàstic, la qual cosa amenaça la vida marina i humana, i destruïx els ecosistemes naturals.

L’objectiu del dia mundial del Medi Ambient és, per tant, conscienciar sobre la necessitat de reduir la quantitat de plàstic que s’aboca als nostres oceans. La celebració d’este dia pretén fer-nos conscients que nosaltres mateixos podem canviar hàbits en el nostre dia a dia per a reduir la pesada càrrega de la contaminació dels plàstics en la nostra naturalesa, en la nostra vida silvestre i sobre la nostra pròpia salut. Si bé és cert que el plàstic té diversos usos molt valuosos, depenem massa del plàstic d’un sol ús o d’usar i tirar i això té greus conseqüències mediambientals.

Altres dades que il·lustren l’abundància de plàstic al nostre planeta són les següents:

– Cada any s’utilitzen 500 milions de borses de plàstic al món.

– En l’última dècada produírem més plàstic que en tot el segle passat.

– El 50% del plàstic és d’un sol ús.

– Comprem un milió de botelles de plàstic cada minut.

– Cada any utilitzem 17 milions de barrils de petroli per a produir botelles d’aigua

– En 2016 es van vendre 480.000 milions de botelles de plàstic en tot el món

– El plàstic representa el 10% de tots els residus que generem.

Recordem que, en 1500 metres de riu, més concretament del riu Racons al seu pas pel parc natural de la Marjal de Pego-Oliva, el col·lectiu Pego Viu va extraure el passat 10 de març, uns 307 quilos de residus, principalment plàstics: botelles de beguda, borses, tapes i tapons

Coneixedors d’eixes xifres i amb el lema d’enguany en ment, Sense contaminació per plàstic, la direcció del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva ens explica que «Els plàstics amenacen tot el medi ambient, però de manera més greu els ecosistemes aquàtics. El vent, els arrossegaments per pluja, i l’abandonament intencionat de deixalles, converteixen massa vegades els nostres aiguamolls en abocadors». És per això que «amb motiu de la celebració del dia del medi ambient anem recórrer la marjal amb bicicleta, recollint els plàstics que trobem». Una iniciativa a la que confien assistisca bastant gent.

Eixa marxa amb bicicleta es farà dissabte, 9 de juny. Els camins pels quals discorre la ruta presenten un ferm de terra i grava, per la qual cosa es recomana l’ús de bicicleta de muntanya o híbrida. També es recomana portar el menjar, aigua, barret i no oblidar els prismàtics.

Més dades sobre l’activitat:

  • Hora i lloc d’inici: 09:30 oficina d’Informació i Turisme de Pego.

  • Durada de l’activitat: 4 hores aproximadament

  • Més informació i inscripcions a: 679.195.227 – 679.196.461 / parque_pegooliva@gva.es

1720 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!