El plenari aprova l’expropiació forçosa per a executar les obres del “projecte de ampliació i millora de la CV-728”

La carretera que uneix Pego i Ràfol d’Almúnia i que alhora dóna accés a la nova urbanització de Penya Roja. El camí actual passarà a ser un vial que permeta el trànsit de les famílies que ocupen les 1.500 vivendes projectades, el que transformarà, encara més el paisatge. D’altra banda, el plenari extraordinari d’ahir dijous va aprovar per unanimitat la celebració del Dia Internacional contra la violència de gènere sota el lema “Davant la violència de gènere hi ha esperança”. El plenari extraordinari d’ahir dijous, 22 de novembre, va ser quasi una basa d’oli. L’únic punt en el que es van produir desavinences que van dur a una certa eixida de to va ser el primer, artífex de la convocatòria del plenari. Aquest punt demanava l’aprovació, amb caràcter definitiu, del projecte i la relació concreta i individualitzada dels béns i drets a ocupar necessàriament el tram del terme municipal de Pego que va del punt quilomètric 3+650 a 6+270 de la carretera CV-728, la que uneix Pego amb Ràfol d’Almúnia per Penya Roja.

En altres paraules, es demanava la conformitat plenària per a realitzar l’expropiació forçosa dels terrenys que s’hauran d’envair per a executar l’ampliació i millora de l’accés a la futura urbanització de Penya Roja, una obra que suposarà un altre important impacte paisatgístic i ambiental en dita muntanya.

En 2006 es va començar l’expedient d’expropiació dels terrenys, aleshores, amb la majoria dels al voltant de 40 propietaris afectats, la major part d’ells de Pego, es va arribar a un acord, però el consistori va topar amb alguns propietaris que no cedien, entre ells el promotor de Monte Pego, amb qui l’ajuntament manté un litigi per la cessió de les zones verdes a l’administració local.

És de segur pel temps que ha passat des d’aleshores que el portaveu del Bloc, Joan Carles Cambrils afirmava que “ha estat un procés llarg i necessari per a millorar l’accessibilitat i el trànsit a Penya Roja i Monte Pego quan comence a créixer la població”.

“Fer un poc d’història”, en això va basar quasi tota la seua intervenció Ana Aparisi, portaveu socialista i actual regidora d’urbanisme que va explicar que en “2001 comença tot el PAI de Penya Roja sent regidora d’urbanisme la senyora Maite”, aprovat definitivament en 2003 perquè existien tota una sèrie de deficiències que s’havien de reparar. En el primer projecte del PAI, recorda Aparisi es va contemplar que les obres les paga l’ajuntament, una qüestió que es pregunta la portaveu socialista per què, si la beneficiària de l’ampliació és FADESA.

El retard en el procés li l’atribueix Aparisi a l’“anterior regidor d’urbanisme perquè no va fer la seua faena, no estava en el que tocava” Es pregunta la portaveu socialista que “si damunt de que li van fer la venda a la urbanitzadora del 10% que eren 126/127.000 metres per 200 milions de pessetes, que eixia el metre a 1.600 pessetes, damunt li volien regalar la carretera” el que mostra, assegura Aparisi, la diferència entre el PP i l’equip de govern.

En el seu torn la portaveu del grup popular, Maite Ferrándiz, afirma que “pareix que només sapiguem acusar-nos i excusar els retards uns als altres.” Explica Ferrándiz que el primer que va fer el tripartit quan entra a governar és canviar el traçat de la carretera. I afirma que “d’ahí a la data d’avui considera que portar açò a una expropiació forçosa és una incapacitat d’arribar a un acord entre les parts”.

L’alcalde, Carmelo Ortolà li dóna la raó a Ferrándiz en què hi hagut una falta de negociació i insinua Ortolà que “si qui tenia responsabilitat d’haver negociat en el propietari de la urbanització Monte Pego perquè cedira a l’ajuntament els espais verds, les zones verdes en el moment que tocava no haguès tingut la necessitat este ajuntament, actualment, d’estar en un contenciós en Monte Pego i actualment haurem de prendre possessió de la zona verda perquè no hi ha cedit ni un metre quadrat de zona verda”.

És en este punt, quan el primer edil fa referència a la gestió d’Iniciativa Independent al respecte de les negociacions amb Monte Pego quan hi ha una discussió relativament acalorada que acaba tallant el mateix Ortolà sol•licitant la votació del punt. 9 vots a favor, 6 en contra.

En el que si que van estar d’acord tots els regidors i les regidores del consistori és de la celebració del dia internacional contra la violència de gènere, sota el lema “perquè davant la violència de gènere hi ha esperança”. L’objectiu de la moció presentada era aconseguir “la unitat de tots els partits polítics per a combatre aquesta lacra de la societat”, el que va resultar possible. També demana el text que es realitze “una condemna pública” del terrorisme masclista. Es demana, alhora, una col•laboració estreta amb les agrupacions de dones que lluiten per aconseguir la igualtat i la eliminació de la violència cap al seu gènere.

Al seu torn el regidor de l’àrea, Àngel Sendra va destacar la col•laboració de l’ajuntament amb l’administració central i autonòmica amb la col•locació d’una tècnica especialitzada en la matèria. A més recordava el nacionalista que s’han estat realitzant campanyes de promoció per a eradicar el fenomen, que Sendra qualifica de “problema greu de salut pública”. Des de la regidoria també s’han estat fomentant programes específics per a la dona immigrant. Per últim Àngel Sendra va afirmar que “per part nostra estàvem, estem i estarem contra la violència de gènere”. I va fer una invitació pública a acudir a tots els actes programats: el diumenge a les 12 del migdia concentració a la replaceta i a les 7 de la vesprada teatre.

A Ana Aparisi li “agradaria que ens manifestaren cada vegada que hi ha una mort” per violència de gènere. D’altra banda, com a dona progressista, Aparisi, demanava a tota la ciutadania que manifestés el seu rebuig contra la violència de gènere acudint als actes programats.

La portaveu del PP va aplaudir la iniciativa, tot i que va voler matisar una qüestió de vocabulari en la moció presentada, va proposar canviar el genèric “homes” per maltractadors “perquè pensen que deixa molt mal també a tots els homes en general” i creuen que tots els homes “no es poden posar en el mateix col•lectiu”.

Per part de l’alcaldia es va proposar que dissabte i diumenge es deixaren a mitja asta les banderes de l’ajuntament en senyal de dol.

Unanimitat per tant en aquest tema i també en el següent que feia referència a la modificació del Reglament d’Honors i distincions de l’Ajuntament per tal de permetre que es puga utilitzar la imatge de l’escut de Pego en regals de records que es venguen, per exemple, en la Tourist Info o en altres establiments. Alhora que es crearà un arxiu de les associacions i empreses que facen servir aquesta imatge institucional, en el moment en què l’ajuntament autoritza expressament el seu consentiment d’utilització.824 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!