La regidoria d’igualtat d’oportunitats entre totes les persones en marxa

Ahir es donava compte en el plenari d’aquest canvi de denominació que engloba les actuals regidories de la dona, immigració i serveis socials. Una nova mirada per a abordar problemes de sempre, sempre tenint presents els recursos amb què compta l’ajuntament de Pego. El futur es marca en l’aplicació de dos plans de millora: el d’igualtat d’oportunitats i el d’immigració. Ahir, després que el plenari donara compte del canvi de denominació de les regidories de la dona, d’immigració i de serveis socials pel d’igualtat d’oportunitats entre totes les persones, es presentava en públic la proposta. Ho feia la tècnica que coordinarà tota la tasca que es produisca en la nova àrea, Xaro Pinto. Començava l’exposició Xaro Pinto amb dos exemples pràctics de dos dones diferents en dos èpoques diferents, el primer contracte llegit ens transporta a l’any 1923 i és el fet a una mestra. Les condicions semblen de riure ja que li prohibeixen casar-se, estar sola amb homes, ha d’escalfar l’aula a les 7 del matí, granar-la i mantenir-la neta, no pot pintar-se, portar dos enaigües, entre molts altres punts.

L’altre cas ens torna a l’època actual, a l’any 2007. Una dona separada amb un fill d’11 anys, amb una pensió de manutenció menor a les necessitats reals del fill. Ella és llicenciada, però actualment només aconsegueix contractes temporals perquè s’ha d’adaptar les necessitats de la maternitat. No pot millorar la seua posició laboral perquè les empreses no ofereixen horaris flexibles. I més dades: el 30% de les dones a partir dels 30 anys intenta optar a un treball de mitja jornada per tal de comptabilitzar-ho en la cura dels fills o altres familiars, en el cas dels homes només un 3% ho demanen.

Amb aquests exemples pràctics Xaro Pinto ens mostra tot el món de la desigualtat, entre dones i homes, però hi ha d’altres casos que impliquen la immigració i les persones que no es poden valer per si mateixes, ja siguen discapacitades o dependents per edat. En dades reals a la mà, Pinto ofereix la realitat de la immigració: ingressen a l’estat més diners dels que reben en ajudes. Aquesta nova regidoria naix sobre eixa realitat social.

La iniciativa europea, però de declarar el 2007 any europeu d’igualtat d’oportunitats entre les persones és la base de la nova regidoria, que es fa transmissora dels objectius que vol aconseguir la Unió Europea, com és la sensibilització en el tema a través del foment de determinats valors com és la diversitat.

Molt conscients dels recursos amb què compta l’ajuntament de Pego la regidoria d’igualtat intentarà redactar un pla de millora d’igualtat d’oportunitats i intentarà que la resta de regidories s’impliquen en el projecte. Així mateix també es vol crear un pla d’immigració amb una denominació que implique discriminació, entre altres qüestions.


652 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!