El ple de Pego insta al Govern de l’Estat a eliminar la taxa de reposició de la funció pública

Perquè esta té «conseqüències nefastes» en les administracions locals valencianes, com en el cas de Pego que «ha suposat no poder reposar [almenys] sis persones de diferents nivells de l’administració o que s’haja hagut de motivar la reposició de l’arquitecte que s’acaba de jubilar». La moció presentada per Compromís per Pego era aprovada per unanimitat.

Ahir el ple ordinari de l’Ajuntament de Pego va aprovar, per unanimitat, «instar el Govern de l’Estat i el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques perquè procedisca a modificar la política de restricció a l’ocupació pública estable i de qualitat que els serveis a la ciutadania demana, procedint a eliminar la taxa de reposició d’efectius que està llastrant i precaritzant la funció pública».

p1290513Esta petició la feia Compromís per Pego argumentant que «els llocs de treball oferits per les administracions locals valencianes han caigut en l’últim lustre un 87% com a conseqüència de les limitacions a l’ocupació pública imposades pel RDL 20/2012 i les successives lleis de pressupostos generals de l’Estat». Àngel Oltra, encarregat de defensar la moció va afirmar que «este plantejament polític només ha aconseguit reduir la qualitat i els serveis de la ciutadania, generant precarietat, cosa que fa necessària una crida perquè el Govern d’Espanya promoga un canvi urgent en la legislació que permeta cobrir vacants, reduir interinitats i garantir la prestació de serveis de qualitat».

Anant més al detall, Oltra, va expressar que «en les administracions locals del País Valencià, les restriccions polítiques a l’ocupació, i en concret a l’ocupació pública de caràcter permanent (personal laboral indefinit o funcionaris de carrera) tenen conseqüències nefastes, que en el cas del consistori pegolí, han suposat no poder reposar [almenys] a sis persones de diferents nivells de l’administració o que s’haja hagut de motivar la reposició de l’arquitecte que s’acaba de jubilar».

p1290519Des de Volem Pego, Irene Sendra, va mostrar la seua sintonia amb la moció «perquè si no tenim uns serveis públics de qualitat es ressent tot el sistema» i per això creiem que «és necessari que es prenguen mesures i que no retallen en les coses que realment fan que esta democràcia siga més forta, que són els serveis públics».

p1290525«És un tema conflictiu», assegurava Carmelo Ortolà per part de Ciutadans de Pego Independents. Posava l’accent el portaveu de Ciutadans en el punt de la moció que assenyala que «l’administració local no té capacitat legislativa, i la seua autonomia és realment menor que la de la resta de nivells administratius bàsics», puntualitzant que «el primer que t’acoten és el finançament i en segon lloc el número de places». Comentava Ortolà que la percepció és que «s’està entrant en una estabilització i recuperació i potser seria el moment de plantejar, almenys els serveis bàsics necessaris per a continuar en l’administració local, que s’alçara el testellador perquè es pogueren omplir eixes places».

p1290532«Entenem que eixes mesures es van prendre en un moment en que eren necessàries per tirar endavant», afirmava la portaveu popular Ana Ortolà, que afegia que el grup popular estava d’acord, però, «en el contingut de la moció en quant que haurien de modificar-se per poder contractar per a cobrir serveis mínims i quant estiga justificada la necessitat, més del que la llei permet, que és pràcticament no poder contractar».

p1290520El partit socialista es mostrava «totalment d’acord» en la moció. Enrique Moll explicava que «estem esperant els pressupostos generals de l’Estat per veure quin és el marge de maniobra d’enguany» i anant al detall enumerava que a l’Ajuntament de Pego «tenim un electricista menys, un monitor esportiu menys, una netejadora menys, no tenim arquitecte, ni tresorer» i explicava que alguns llocs «s’han cobert de manera provisional perquè són necessitats imperioses, però hi ha moltes vacants que estan per cobrir». Advertia que «no estim creant més llocs de treball, no estem sumant més despesa a l’Ajuntament, simplement estem reposant la gent que s’ha jubilat».

 

1798 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!