El ple de la corporació municipal aprovà ahir les dues mocions presentades

Una reunió que va ser presidida per primera vegada en aquesta legislatura pel primer tinent d’alcaldia, Raül Tamarit. I és que l’alcalde, Enrique Moll, ha tingut un xicotet accident i està convalescent.


D’una banda, la moció presentada per Compromís per Pego sobre infraestructures de transport públic i comunicacions per via terrestre, va ser aprovada per unanimitat. De fet, tots els grups municipals van coincidir en assenyalar que Compromís podria haver proposat que la moció es presentara conjuntament.


La moció té sis acords en els quals la coalició exigeix al govern estatal que no impose de nou els peatges a l’AP7 i que pose en marxa el projecte del tren Gandia-Dénia, entre d’altres. Escoltem al regidor Àngel Oltra de Compromís per Pego.

Com hem indicat adés, la resta de grups de la corporació municipal ha recolzat les propostes de Compromís.


Escoltem les postures expressades per odre d’intervenció en el ple, és a dir, Simón Ortolà, regidor de Ciudadanos, Alicia Siscar, regidora de Ciutadans de Pego, Ferran Gonzàlez, portaveu de Populars Pego i Raül Tamarit, portaveu del PSPV-PSOE.


D’altra banda, la corporació va debatre sobre una moció de l’associació Visibles col·lectiu LGTBI+ Pego que va ser presentada de manera conjunta pels socialistes, Ciutadans de Pego, Compromís i PP. La regidora d’Igualtat, Merxe Bolta, posà la veu al text elaborat per Visibles amb motiu de la commemoració, el 28 de juny, del Dia de l’Orgull LGTBI+. En ell es fa una denúncia pública i explícita contra la lgtbifòbia, i es condemna qualsevol tipus de violència que atempte contra la diversitat i els drets de la comunitat LGTBI+.

La moció proposa Impulsar des de l’Ajuntament mesures concretes contra la discriminació per raó de l’orientació sexual o identitat de gènere, així com promoure el respecte a la diversitat. Com, per exemple, impulsar campanyes de sensibilització i promoció dels mecanismes de suport i respecte que visibilitzen la diversitat sexual treballant amb els centres educatius, altres administracions i també els centres de majors, en la mesura que la nova normalitat sanitària ho permeta.

Es proposa també dur a terme mesures com fer un Pla de Diversitat elaborat a partir d’una estructura transversal i amb perspectiva de gènere; l’adquisició de bibliografia LGTBI+ per a la biblioteca pública; formar en diversitat per a tot el personal públic i crear una Unitat de Policia especialitzada en la diversitat destinada a la lluita contra la discriminació sexual i els delictes d’odi que tinga àmbit d’actuació comarcal, a més de donar formació en delictes d’odi per a Policia Local i tots els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat existents al municipi. També elaborar un protocol d’actuació que facilite, en l’àmbit de les competències municipals, el canvi de nom a persones trans, en tota aquella documentació municipal concorde a la llei. I promoure una educació pública, laica, de qualitat i que atenga a la diversitat com a requisit per a crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància

Aquesta moció es presentà com a full de ruta per a l’Ajuntament de Pego en matèria d’Igualtat.

La proposta de Visibles rebé el suport de tots els grups excepte Ciudadanos. El regidor, Simón Ortolà, afirmà que estava d’acord amb el fons de la moció però es va abstindre perquè considera que el moviment LGTBI està polititzat.

El president de l’associació Visibles, Sergi Morera ha contestat a aquestes afirmacions.


En el plenari, Ciutadans de Pego, Partit Popular i Compromís mostraren el seu suport al col·lectiu. Escoltem a Alicia Siscar, Ferran Gonzàlez i la portaveu de Compromís, Anna Sastre.


La regidora d’Igualtat tancà aquest debat posant els punts sobre les is.

 

 

829 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!