El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Pego, a exposició pública

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publicà ahir l’anunci d’informació pública del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Pego. Durant un termini de vint dies hàbils, fins al pròxim 20 de gener de 2020, pot consultar-se tota la documentació al tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Ajuntament de Pego, i també al departament d’Urbanisme del consistori, en horari d’oficina, de dilluns a divendres.

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, finançat a través de recursos municipals i del programa FEDER amb fons europeus, és l’eina a través de la qual es planificarà assumptes com l’ordenació viària, el foment de zones ciclopeatonals, la promoció de l’ús de transport públic i de vehicles elèctrics o la distribució de zones d’aparcament, determinants en el futur del municipi.

Un dels projectes més destacats del PMUS de Pego, és la via verda. El document contempla la creació d’un vial que connectarà el municipi amb La Marjal per poder accedir-hi a peu i amb bicicleta, sense haver de xafar cap carretera.

D’aquesta infraestructura van parlar al mes d’abril l’alcalde, Enrique Moll, i la regidora Laura Castellà, amb qui era director general d’Administració Local en aquell moment, Toni Such. Es tractava d’una visita tècnica per tal de conèixer l’evolució dels projectes finançats des de Presidència de la Generalitat Valenciana a Pego.

Precisament, la redacció del Pla ha estat pressupostat en 10.150€ i ha estat subvencionat mitjançant el programa 14/20 dels Fons FEDER gestionats per Presidència.

En l’elaboració del Pla s’ha seguit un procés de participació ciutadana, amb enquestes i formularis online, per tal d’afavorir que els veïns de la localitat pogueren aportar les seues propostes i reflectir els seus hàbits respecte a la mobilitat.

La seua aprovació definitiva servirà per a que puguen arribar a Pego subvencions europees que finançaran iniciatives com l’adquisició de vehicles ecològics, l’habilitació de carrils-bici i tot allò relacionat amb la planificació de la mobilitat urbana sostenible.

1317 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!