El Pla de mobilitat de Pego inclou la creació d’una via verda per connectar amb La Marjal

Un dels projectes més destacats del Pla de Mobilitat Urbana de Pego, que està a punt de ser finalitzat, és la via verda. El document contempla la creació d’un vial que connectarà el municipi amb La Marjal per poder accedir-hi a peu i amb bicicleta, sense haver de xafar cap carretera.

D’aquesta infraestructura van parlar divendres l’alcalde, Enrique Moll, i la regidora de Medi Ambient i de Cultura, Laura Castellà, amb el director general d’Administració Local, Toni Such, qui va fer una visita tècnica a Pego, per tal de conèixer l’evolució dels projectes finançats des de la Presidència de la Generalitat Valenciana.

La redacció del Pla de Mobilitat és una de les iniciatives finançades pel govern autonòmic mitjançant subvencions dels fons Feder europeus. El document haurà d’estar aprovat abans del mes de novembre. Segons l’alcalde i la regidora, estarà finalitzat en breu. Per tant, la seua aprovació entrarà ja, segurament, dins de la pròxima legislatura, a l’igual que el desenvolupament de les actuacions que inclou, les quals podran optar també a finançament dels Fons Feder.

A més, amb aquestos mateixos fons s’ha subvencionat des de Presidència de la Generalitat el 50% de la rehabilitació del Castell d’Ambra.

I amb els Feder es finança el canvi de l’ascensor de l’ajuntament, obra que es du a terme per millorar l’accessibilitat de l’edifici, perquè l’anterior elevador estava donant molts problemes. La subvenció en aquest cas és de 17.000 euros, tal com explicà el director general.

D’altra banda, Toni Such donà a conéixer en la reunió, l’import del Fons de Cooperació Municipal que rebrà Pego en el 2019, que serà de 126.000 euros. Aportació que es fa a l’Ajuntament sense cap condicionament.

 

1784 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!